Thumbnail
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί σε αντλιοστάσιο, κοντά στην πλατεία Πηγών, στη Σκάλα Λακωνίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός είναι ένας 51χρονος εργάτης υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε αποχετευτικό δίκτυο βιολογικού καθαρισμού, καθώς και ένας 37χρονος Έλληνας, που έσπευσε να βοηθήσει τον 51χρονο, όταν έχασε τις αισθήσεις του.

Οι άλλοι δύο τραυματίες είναι ένας 66χρονος και ένας 22χρονος, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους δύο πρώτους. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό δυστύχημα, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όταν ο 51χρονος εργάτης μπήκε στο αντλιοστάσιο, αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Αμέσως έσπευσε στο αντλιοστάσιο ο 37χρονος, ο οποίος αντιμετώπισε και αυτός αναπνευστικά προβλήματα. Στην συνέχεια, βλέποντας ο 66χρονος και 22χρονος τι συνέβαινε, έσπευσαν για να βοηθήσουν, αλλά αντιμετώπισαν και αυτοί αναπνευστικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, άλλοι πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο σημείο έφθασαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Οι πυροσβέστες ανέσυραν από το φρεάτιο του αντλιοστασίου τον 51χρονο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, καθώς και τα άλλα τρία άτομα.

Σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου του 51χρονου και του 37χρονου, απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ τις έρευνες των αρχών για το δυστύχημα εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν οι καταθέσεις που θα δώσουν οι δύο τραυματίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκινητα
Υποχρεωτική η ετήσια έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων από ΚΤΕΟ
Τέλος η έκδοση από συνεργεία – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ποιες είναι οι κυρώσεις για τους οδηγούς
Υποχρεωτική η ετήσια έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων από ΚΤΕΟ
Εκπαιδευτικοί
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών στο Μαρούσι: «Κάλυψη όλων των κενών τώρα – Όχι σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις»
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου καταγγέλλει αντιπαιδαγωγικές πρακτικές του ΥΠΑΙΘΑ και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας,...
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών στο Μαρούσι: «Κάλυψη όλων των κενών τώρα – Όχι σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις»
Γιάννη Παναγόπουλου
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών
Οικονομική έρευνα για την περιουσία του Γιάννης Παναγόπουλος – Δέσμευση λογαριασμών και υπόνοιες για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών