Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός του επιδόματος των 400 ευρώ;

Κοινωνία 0

Βρέθηκε ορειβάτης που είχε εγκλωβιστεί στον Όλυμπο λόγω κακοκαιρίας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε υψόμετρο 2.800 μέτρων

Αίσια έκβαση είχε η περιπέτεια τού Ρουμάνου ορειβάτη που εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2800 μέτρων.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Πουλτίδης, οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον 30χρονο ορειβάτη, ο οποίος, παρότι ταλαιπωρημένος, δείχνει να είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τον κ. Πουλτίδη, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς του σε ασφαλές σημείο. Ο ορειβάτης είχε χάσει το περασμένο Σάββατο τον προσανατολισμό του με συνέπεια να εγκλωβιστεί στο βουνό. Τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα συνάντησαν πολλά εμπόδια στο έργο της διάσωσης, καθώς ειδικά χθες η χιονόπτωση στον Όλυμπο και οι χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής, δυσχέραιναν τις προσπάθειες προσέγγισής του. Εκτός από τους πυροσβέστες στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία