Thumbnail
Τι αναφέρουν πληροφορίες

Την επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της Μανωλάδας ζήτησε η Κυβέρνηση.

Λίγο αργότερα όμως έγινε γνωστό ότι με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter, ανακαλείται η εν λόγω αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, το ελληνικό κράτος είχε ζητήσει στις 30 Ιουνίου την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επιδίκαζε αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, υποστήριξε ότι το αίτημα για επανεξέταση έγινε «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης», ενώ τον περασμένο Μάρτιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε αποκαλέσει την καταδίκη της Ελλάδας «όνειδος» για τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέπες
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους
Από τα παραδοσιακά γαλλικά τραπέζια μέχρι τη σύγχρονη κουζίνα, η ιστορία πίσω από την πιο διάσημη λεπτή ζύμη.
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους