Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ιδέα για τη δημιουργία των σημείων δροσισμού προχώρησε με τη μετασκευή των στάσεων αστικής συγκοινωνίας κι έγινε με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος 

«Ο φετινός καύσωνας συνέπεσε με μια ιδέα που είχαμε να μετατρέψουμε κάποιες στάσεις που είχαν τοποθετηθεί στην πόλη στο πλαίσιο του προγράμματος του "Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό" σε σημεία δροσιάς» εξηγεί μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η ιδέα για τη δημιουργία των σημείων δροσισμού προχώρησε με τη μετασκευή των στάσεων αστικής συγκοινωνίας κι έγινε με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος αφού «η στάση δεν κόστισε περισσότερα από 200 με 300 ευρώ» όπως περιγράφει ο κ.Παπαστεργίου. «Τα σημεία τροφοδοτούνται με νερό από το δίκτυο ύδρευσης, λειτουργούν με μικρά συστήματα (σ.σ μπεκ) ψεκασμού και με το πάτημα ενός κουμπιού δίνουν τη δυνατότητα οι πολίτες να πάρουν μια ανάσα για να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στην πόλη» εξηγεί.

Έχει ήδη εγκατασταθεί ένα τέτοιο σύστημα μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, ενώ μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα έχουν τοποθετηθεί άλλα δύο σε κεντρικά σημεία της πόλης. 

Μέχρι σήμερα, κατά τον κ.Παπαστεργίου, χρήση του συστήματος κάνουν μεν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά κυρίως οι νεαρότεροι που φαίνεται να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.
Ταυτόχρονα δε και σε μια παράλληλη εξέλιξη σε επίπεδο δράσεων η δημοτική αρχή της πόλης των Τρικάλων ξεκινά πλέον και την εφαρμογή της υπηρεσίας της παράδοσης εγγράφων που αιτούνται οι πολίτες στο σπίτι σε επίπεδο κανονικής λειτουργίας.

«Μέχρι να αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε χαρτί στις συναλλαγές μας με το δημόσιο, βάζουμε πλέον σε λειτουργία ένα δίκυκλο που διαθέταμε ήδη, ώστε μόλις κάποιος καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου και πιστοποιηθεί η ταυτότητα του, να του αποσταλεί και να του παραδοθεί το έγγραφο με την επίδειξη της ταυτότητας του την ώρα της παράδοσης» εξηγεί ο κ.Παπαστεργίου, αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία, που ξεκινά στις 4 Ιουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών o Γιώργος Σουφλιάς
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Υπήρξε επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός της ΝΔ και δύο φορές διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου για τον Αλέξη Τσίπρα
ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η εισήγηση Φάμελλου για "άνοιγμα" σε ΕΛ.ΑΣ. και Αλέξη Τσίπρα
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση με εσωκομματικά "πυρά" από Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά
ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η εισήγηση Φάμελλου για "άνοιγμα" σε ΕΛ.ΑΣ. και Αλέξη Τσίπρα
Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας
Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα έξω από την κατοικία του Νίκου Παπαϊωάννου: «Δεν έκανα ποτέ πίσω», δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας