Thumbnail
τουρνουά μπάσκετ γυναικών

Η εθνική γυναικών επικράτησε με 76-74 της Ρωσίας, ομάδας εκ των φαβορί του επικείμενου Ευρωμπάσκετ, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του τουρνουά μπάσκετ γυναικών που διεξάγεται στην Πάτρα.

Η εθνική προηγήθηκε με 7-2 και 17-7, αλλά η Ρωσία αντέδρασε μειώνοντας στο καλάθι στο 10ο λεπτό, 19-17.

Με δύο τρίποντα από την Σπυριδοπούλου και την Χριστινάκη έφτασε στο 25-17 (12?) και λίγο αργότερα στο 28-19 (12?30??). Νικολοπούλου, Μάλτση και Σπυριδοπούου διαμόρφωσαν το 37-28 (16?), αλλά τρία συνεχόμενα λάθη, έδωσαν το δικαίωμα στις Ρωσίδες να μειώσουν και τελικά να κλείσουν το πρώτο μισό (42-40). Η Εβίνα Μάλτση φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα της νωρίς στο δεύτερο μέρος ευστοχώντας από τα 6.75 κερδίζοντας και το φάουλ για το 48-40 (23?15??).

Η Καλτσίδου ανέλαβε τη συνέχεια από τη γραμμή των βολών για το 51-42, με τον προπονητή της Ρωσίας να δέχεται τεχνική ποινή.

Η Ρωσία μείωσε (60-57), αλλά ήταν η σειρά της Λολίτας Λύμουρα να μιλήσει: Με 8 συνεχόμενους δικούς της πόντους διαμορφώθηκε το 68-60 (34?). Βαντέεβα και Πρινς βοήθησαν τη Ρωσία να πλησιάσει και πάλι (70-67, 36?) και ακόμη περισσότερο ένα λεπτό αργότερα (71-69). Μία τάπα της Καλτσίδου στα 6.75 και ένα τρίποντο από την Μάλτση, διαμόρφωσαν το 76-71 (38?50??). Η Ρωσία επέστρεψε, μείωσε 76-74, είχε δύο ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, αλλά η Σπανού «καθάρισε» το ριμπάουντ και ο αγώνας έληξε με την μπάλα στα χέρια της Καλτσίδου και τη νίκη να μένει στα ελληνικά χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 42-40, 60-54, 76-74

Διαιτητές: Βαρδάλος-Καρακάσης-Κωνσταντινίδου

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Μάλτση28, Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Σπανού 10, Καλτσίδου 8, Έιβερι 2, Σταμπολάμπρου, Λύμουρα 8, Σπυριδοπούλου 8, Χριστινάκη 3, Δίελα, Φασούλα 3

Ρωσία (Βασίν): Μπελιάκοβα 2, Τιχονένκο 4, Μπέγκλοβα 4, Τσεραπάνοβα 5, Μάιγκα 2, Ζέντικ, Μούσινα 7, Βαντέεβα 17, Λεβτσένκο 3, Πρινς 15, Κιριλόβα 3, Βιερού 4, Λεσκοβτσέβα 5

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

avocado
Λίπος στην κοιλιά: Ένα αβοκάντο την ημέρα μπορεί να βοηθήσει
Μια νέα επιστημονική έρευνα υποδεικνύει ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να συμβάλλει σε πιο υγιή κατανομή του κοιλιακού λίπους στις...
Λίπος στην κοιλιά: Ένα αβοκάντο την ημέρα μπορεί να βοηθήσει