Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ζητούν οι ναυτεργάτες

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα παραμείνει η χώρα την Πρωτομαγιά, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, από την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ερχόμενης Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει πως «ναυτεργάτες και εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα».

Τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι:

Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16.

Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.

Συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας - Ιταλίας -Ειδικές συνθέσεις.

Αναστολή του άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017.

Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.

Άμεση διόρθωση της ρύθμισης (άρθρο 6 παρ. 1) του Κανονισμού, με την υπ’ αριθμ. 3522.2/08/2013/28-6-2013 κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ν. 4387/2016, απαιτείται η πλήρης απεμπλοκή των ναυτεργατών από τις διατάξεις του, η αντιστοίχιση των ετών ναυτικής υπηρεσίας με τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων στην ξηρά, η καταβολή των εφάπαξ των ναυτεργατών και η παραμονή στο ΝΑΤ της ακίνητης περιουσίας του.

Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες

Εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ.

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
ναζι
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
Υπόθεση Μένγκελε: Η Ελβετία ανοίγει τα «απόρρητα» αρχεία για τον «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί