Thumbnail
Τη μαρτυρία του φύλακα των γραφείων της τράπεζας Eurobank που είδε τους δυο τρομοκράτες να αφήνουν τη βόμβα στην είσοδο και να εξαφανίζονται, εξετάζουν με πολύ προσοχή οι αρχές.

O φύλακας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είδε τους δράστες να πλησιάζουν πάνω σε μια μηχανή. Ο συνοδηγός κατέβηκε άφησε το σακίδιο πλάτης ακριβώς στην είσοδο και αφού ανέβηκε και πάλι στη μηχανή μεγάλου κυβισμού εξαφανίστηκαν από την οδό Πανεπιστημίου. Οι κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και γραφείων που βρίσκονται στην οδό Πανεπιστημίου είναι σίγουρο ότι έχουν καταγράψει τη μηχανή και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής θα πάρει το υλικό μήπως και καταφέρει να διαπιστώσει τον αριθμό κυκλοφορίας αλλά και τον ακριβή τύπο της μοτοσικλέτας. Άλλωστε μηχανή είχαν χρησιμοποιήσει και οι τρομοκράτες που είχαν χτυπήσει τα γραφεία του ΣΕΒ πριν δυο χρόνια.

Πάντως οι αρχές κάνουν λόγο για χτύπημα με το οποίο οι τρομοκράτες ήθελαν στείλουν μήνυμα δύναμης ότι παρά τις συλλήψεις μπορούν να χτυπούν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, στο πιο καλά φυλασσόμενο κομμάτι.

Στην αντιτρομοκρατική περίμεναν ένα νέο χτύπημα καθώς δυο φορές οι τρομοκράτες είχαν αποτυχημένες επιθέσεις στο ενεργητικό τους, μία στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου και μία στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν είτε με τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς είτε με ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που θέλουν να δείξουν ότι η οργάνωση είναι ενεργή παρά τις συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική.

Τα υπολείμματα του μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και δεν αποκλείεται να είναι πανομοιότυπος με αυτόν που είχε τοποθετηθεί στο Υπουργείο Εργασίας και λόγω προβλήματος στη συνδεσμολογία δεν είχε εκραγεί.

Πηγή: cnn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
Οι καθαιρέσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και το μήνυμα που στέλνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;