Thumbnail
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γεωθερμικού γεωεναλλάκτη μήκους 3.000 μέτρων για την ανάπτυξη συστήματος αβαθούς γεωθερμίας για την θέρμανσης και παραγωγή ΖΝΧ του κτιρίου του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης. 

Ο γεωθερμικός γεωεναλλάκτης αποτελείται από τριάντα τέσσερις (34) γεωτρήσεις των ενενήντα (90) μέτρων έκαστη και θα τροφοδοτεί δύο παράλληλα συνδεδεμένες γεωθερμικές αντλίες θερμότητας για την θέρμανση και παροχή ζεστού νερού χρήσης στο κτίριο του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών.

Το σύστημα της αβαθούς γεωθερμίας αποτελεί μία από τις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που κατασκευάζονται στο κτιριακό συγκρότημα των φοιτητικών εστιών του Δ.Π.Θ. στο πλαίσιο του έργου REUNI – «Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ- Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας», το οποίο χρηματοδοτείται από χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014, Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Θεματική Περιοχή: GR03 – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.365,78 €  ευρώ.

Φορέας Διαχείρισης του Έργου είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Το έργο υλοποιείται από 01 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί 30 Απριλίου 2017.

Πληροφορίες:
Παντελής Μπότσαρης, Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας ΔΠΘ, Καθηγητής
Διευθυντής Εργαστηρίου Μηχανολογικού Σχεδιασμού Medilab, http://medilab.pme.duth.gr/
T.: 25410 79878 – 71325 – 71429, Εmail: [email protected]

Πηγή: xanthinea

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα