Δημόσιο: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν έως 17 έξτρα μέρες άδειας (ΦΕΚ)

Κοινωνία 0

Ο νεαρός πρόσφυγας και ποιητής που συγκίνησε στη γιορτή ποίησης της Λέσβου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ένας 21χρονος πρόσφυγας ποιητής, ο Μοχαμάντ Ανίλ από την πόλη Μαδάρσαρίφ του Αφγανιστάν, "έκλεψε", χθες το βράδυ, τις εντυπώσεις στη γιορτή των ποιητών της Λέσβου, αφιερωμένη στην παγκόσμια μέρα για την ποίηση.

Στη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Λέσχης Εθνοφυλακής Μυτιλήνης και στην οποία σύγχρονοι Λέσβιοι ποιητές παρουσίασαν πρόσφατη αλλά και παλαιότερη δουλειά τους, ο νεαρός πρόσφυγας απήγγειλε ποιήματά του για τον έρωτα, αλλά και τραγούδησε ένα από αυτά που έχει μελοποιηθεί.

Ο Μοχαμάντ Ανίλ ζει εδώ και επτά μήνες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, μετά από μια απίθανη διαδρομή που τον έφερε στη Λέσβο, μέσω Πακιστάν, Ιράν και Τουρκίας.

Στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ ασχολείται ενεργά με τη ζωή της Κοινότητας, μαθαίνει αγγλικά και ελληνικά και στις ώρες που απομένουν γράφει ποιήματα και ζωγραφίζει. Όνειρό του, όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι «μια μέρα να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του όλα, μακριά από όσα τον έδιωξαν από την πατρίδα του».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κρήτη: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός έμενε σε σκηνή με την 4χρονη κόρη της – Παρέμβαση του Δήμου Αποκορώνου

Εκτός ωραρίου αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί - Μέτωπο κατά των παράνομων εντολών και της αξιολόγησης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία