Thumbnail
"Κόκκινο" έχει χτυπήσει η οικονομική δυσπραγία σε εκατοντάδες νοικοκυριά στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια. 'Ενα από τα αγαθά πρώτης ανάγκης το ψωμί, πλέον όπως μαρτυρούν αρτοποιοί αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τόσο σε συνοικιακούς φούρνους όσο και στο κέντρο της Πάτρας, καταγράφονται σε καθημερινή βάση, τραγικές καταστάσεις, με ανθρώπους όλων των ηλικιών, μέχρι πρότινος ήταν νοικοκυραίοι, να σκαρφίζονται πλέον διάφορες δικαιολογίες για να αποκτήσουν τον άρτο τον επιούσιον.

Η συνήθης μέθοδος είναι να ζητούν, ψωμί προηγούμενων ημερών, με την προϋποθέση να μην είναι μπαγιάτικο .... με το επιχείρημα πως το θέλουν για να τα ταϊσουν τους σκύλους ή τις κότες τους, δηλώνει στο tempo24.gr, φουρνάρισσα που διατηρεί αρτοποιείο σε συνοικία στη νότια πλευρά της Πάτρας.

Πρόκειται για ανθρώπους που μέχρι προτινος αγόραζαν το ψωμί της ημέρας και σήμερα η τσέπη τους δεν "αντέχει" σημειώνει. 

"Με πιάνει η καρδιά μου, όταν έρχομαι αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση" δηλώνει στο tempo24.gr, "είναι τραγικό" προσθέτει. 

Υπενθυμίζεται πως στο πρόφατο παρελθόν στην Πάτρα, πολλά αρτοποιεία έχουν "υιοθετήσει" την πρωτοβουλία "ψωμί στην αναμονή", κατά την οποία όποιος επιθυμεί δίνει κάτι από το υστέρημα του και με το ποσό που συγκεντρώνεται καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, εξασφαλίζεται μια φρατζόλα για όσους την έχουν ανάγκη αλλά δεν έχουν τα χρήματα για να την αγοράσουν.

Πηγή: tempo24.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ: «Όπου καταρρέουν τα δικαιώματα των γυναικών, καταρρέει η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελευθερία»
Δυναμική παρέμβαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τις γυναίκες του Αφγανιστάν στο HRC59
Δόμνα Μιχαηλίδου από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ: «Όπου καταρρέουν τα δικαιώματα των γυναικών, καταρρέει η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελευθερία»
Καρυστιανού
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Τόνισε πως ήρθε η στιγμή για τους βουλευτές και τις βουλεύτριες να σταθούν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη