Thumbnail
Πέθανε 22χρονος εργαζόμενος ως διανομέας στην γνωστή αλυσίδα Mikel ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Όπως αναφέρει το συνδικάτο επισιτισμού ο θάνατος του 22χρονου ντελιβαρά με το όνομα Μέμο, πρόκειται για εργατικό ατύχημα.

"Ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου, έρχεται να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους του κλάδου, στα επισιτιστικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία, όπου καθημερινά δεκάδες συνάδελφοί μας γίνονται θύματα των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, της μεγάλης εντατικοποίησης της δουλειάς, της πολυαπασχόλησης σε δύο και τρία πόστα. " αναφέρει το συνδικάτο.

"Στα Μikel η εντατικοποίηση της εργασίας και η πολυαπασχόληση των εργαζομένων είναι καθεστώς. Τα 10ωρα, η απασχόληση ενός εργαζόμενου στο μπουφέ και στη λάντζα και στην καθαριότητα του μαγαζιού, η πίεση η δουλειά να «βγει γρήγορα» είναι η "μαγική συνταγή" της κερδοφορίας και της μεγάλης ανάπτυξης των επιχειρήσεων αυτών" σημειώνει τέλος το συνδικάτο.

"Δεν ήταν η «κακιά στιγμή», δεν ήταν «γραφτό του». Είναι μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Το ξέρουμε όλοι πια, τα παιδιά με τα μηχανάκια δέχονται απίστευτη πίεση στη δουλειά τους. Κακοσυντηρημένα οχήματα, με έξοδα που επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου το διανομέα, ελλειπής ή και καθόλου εξοπλισμός μοτοσυκλετιστή, άγχος, τρέξιμο, τηλέφωνα και νευρική οδήγηση, όλα ενορχηστρωμένα από εργοδοσίες που δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην αύξηση των κερδών τους." αναφέρει η η συλλογικότητα "ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια"

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του συνδικάτου στον Τουρισμό - Επισιτισμό για τον άδικο θάνατο του συναδέλφου τους

Συνάδελφοι

Άλλος ένας εργάτης άφησε την τελευταία το πνοή μετά από εργατικό ατύχημα. Ο συνάδελφος Μέμο που δούλευε ντελιβεράς στα ΜΙΚΕΛ της Λ. Αθηνών στον Κολωνό , κατέληξε εχθές το βράδυ στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν μετά από εργατικό ατύχημα που είχε την περασμένη Πέμπτη (2/3).

Το Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού- Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής, εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ο συνάδελφος Μέμο 22 χρονών, παιδί λαϊκής οικογένειας, σκοτώθηκε στην άσφαλτο, την στιγμή που πάλευε όπως όλοι εμείς για το μεροκάματο.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΞΕΧΙΛΙΖΕΙ!

Ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου, έρχεται να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους του κλάδου, στα επισιτιστικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία, όπου καθημερινά δεκάδες συνάδελφοί μας γίνονται θύματα των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, της μεγάλης εντατικοποίησης της δουλειάς, της πολυαπασχόλησης σε δύο και τρία πόστα. Θύματα της προσπάθειας της εργοδοσίας να μειώσει κι άλλο «το κόστος» από τα μέτρα ασφάλειας, να βγάζουν περισσότερα από τη δουλειά ενός εργαζόμενου, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και την ίδια τη ζωή μας.

Είναι νωπές οι μνήμες άλλωστε από το θανατηφόρο ατύχημα στα Everest της Πλ. Βικτωρίας, που στοίχισε τη ζωή μίας ακόμη συναδέλφισσας καθώς και ο θάνατος από εξάντληση εργαζόμενης- καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου. Τα ΜΙΚΕΛ, μια από τις μεγαλύτερες επισιτιστικές αλυσίδες σήμερα- ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- αξιοποιούν όλο το οπλοστάσιο των αντεργατικών μέτρων που ψηφίζει και η σημερινή Κυβέρνηση. Στα Μikel η εντατικοποίηση της εργασίας και η πολυαπασχόληση των εργαζομένων είναι καθεστώς.

Τα 10ωρα, η απασχόληση ενός εργαζόμενου στο μπουφέ και στη λάντζα και στην καθαριότητα του μαγαζιού, η πίεση η δουλειά να «βγει γρήγορα» είναι η "μαγική συνταγή" της κερδοφορίας και της μεγάλης ανάπτυξης των επιχειρήσεων αυτών. Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τις "υγιείς" επιχειρήσεις που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό είναι το πρότυπο της ανάπτυξης του" κλάδου- ατμομηχανή" της οικονομίας τους.

ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ

Σε κάθε επισιτιστικό μαγαζί, σε κάθε catering σε κάθε ξενοδοχείο αλλά και συνολικά στον κλάδο, να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σε αυτούς που αποτελούν «κίνδυνο» για τους εργαζόμενους, σε αυτούς που προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη που βγάζουν από τη δική μας δουλειά γίνονται αδίστακτοι!!!

Η ενότητά μας και η δράση μας μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου μας μπορούν να οργανώσουν την πάλη σήμερα όλων των συναδέλφων, όχι μόνο για την τήρηση αλλά και για τη διεύρυνση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους!!! 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού