Thumbnail
Κύπελλο Ελλάδος

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και για 18η στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 68-59 του Άρη στο «Αλεξάνδρειο» και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο τελικός ξεκίνησε με 65λεπτη καθυστέρηση, λόγω υπεράριθμων οπαδών του Άρη στις εξέδρες των επισήμων.
Ο αγώνας κρίθηκε στο τρίτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο οι «πράσινοι» πέτυχαν 21 πόντους και δέχτηκαν μόλις 10.

Καλύτερος παίκτης από τον Παναθηναϊκό ο Τζέιμς Φελντέιν που σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ άλλους 15 πέτυχε ο Νικ Καλάθης.
Μετά από ένα καλό ξεκίνημα που του έδωσε διαφορά 10 πόντων (18-8), ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ κακές επιλογές σε άμυνα κι επίθεση, με αποτέλεσμα στην Β΄ περίοδο ο Άρης να ρίξει τη διαφορά και να προηγηθεί.
Ο Τζέιμς Φελντέιν, όμως, με τρία τρίποντα κράτησε όρθιους τους «πράσινους» στο σκοράρισμα και τους έδωσε μικρό προβάδισμα στο ημίχρονο (29-27).

Ο Παναθηναϊκός με άμυνα για σεμινάριο και τον Τζέιμς Φελντέιν να είναι «καυτός» κατάφερε να «πατήσει το γκάζι στην 3η περίοδο και να ξεφύγει με +13 (50-37). Η διαφορά στο σκορ ήρθε στην τέταρτη περίοδο, με το «τριφύλλι» να ξεφεύγει ακόμη και με +17, αλλά το ματς δεν είχε τελειώσει.
Περίπου 8 λεπτά πριν το φινάλε ο Άρης έκανε την αντεπίθεσή του και με διαδοχικά τρίποντα από τους Κάμινγκς και Τζένκινς έκανε σερί 9-0 κι επιμέρους 14-2, πλησιάζοντας στο -5 (56-51).
Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά «μίλησε» ο Κέι Σι Ρίβερς, που με ένα τρομερό τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +7 (61-54) κι ενώ ο Άρης είχε μειώσει σε 54-58.
Οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν στο τελευταίο δίλεπτο φτάνοντας άνετα στο τελικό 68-59.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές είπαν «όχι» στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία
Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές είπαν «όχι» στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία (Εικόνες)
«Παιδεία αντί για βόμβες» το σύνθημα των διαδηλωτών ανήμερα της επετείου λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές είπαν «όχι» στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία (Εικόνες)
Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Υγείας: 1.131 νέες θέσεις γιατρών + 3.408 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
Εγκρίθηκαν 1.131 διορισμοί γιατρών του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα - 3.535 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και θέσεις για μέλη ΔΕΠ
Υπουργείο Υγείας: 1.131 νέες θέσεις γιατρών + 3.408 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
26ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου
Περιστέρι: «Πετούν» παιδιά εκτός σχολείου λόγω συγχωνεύσεων στο 26ο Νηπιαγωγείο
Αδιέξοδο για δεκάδες οικογένειες στο 26ο Νηπιαγωγείο καθώς τα «25άρια» τμήματα μπλοκάρουν τις εγγραφές
Περιστέρι: «Πετούν» παιδιά εκτός σχολείου λόγω συγχωνεύσεων στο 26ο Νηπιαγωγείο