Thumbnail
Τι έφερε στο φως η έρευνα της αστυνομίας

Σε ένα σπίτι στην Ελευσίνα βρέθηκε ένας πίνακας που πιθανολογείται ότι ανήκει στον σπουδαίο ζωγράφο Ελ Γκρέκο. Ειδικοί εξετάζουν με προσοχή το καλλιτεχνικό έργο προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι πραγματικά ο δημιουργός του.

Ο πίνακας βρέθηκε συγκεκριμένα στην οικία 81χρονου πρώην επιχειρηματία και μεταφέρθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Οι έως τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα πιστό αντίγραφο της εποχής του διάσημου ζωγράφου, με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη, να μην μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το έργο.

Ο 81χρονος ανέφερε στην αστυνομία ότι δεν θυμάται πώς περιήλθε στην κατοχή του και ότι ενδεχόμενα να τον είχε η οικογένειά του, ενώ δήλωσε πως είναι συλλέκτης έργων τέχνης.

Ο εντοπισμός του πίνακα έγινε στο πλαίσιο έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας Αμαρουσίου, για την εξάρθρωση σπείρας Ρομά.

Ολόκληρη συλλογή από αρχαία αντικείμενα, έργα Τέχνης και όπλα του Α' και Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ο 81χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη, καθώς στην κατοοχή του βρέθηκαν, εκτός από τον πίνακα, και άλλα έργα Τέχνης, καθώς και αρχαία αντικείμενα και όπλα.

Σημειώνεται, ότι τα έργα τέχνης του επιχειρηματία, καθώς και τα αρχαία αντικείμενα που είχε στη συλλογή του, αποτελούσαν στόχο συμμορίας Ρομά. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακού υλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εντοπίστηκε η οικία του ηλικιωμένου, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 23 εικόνες βυζαντινής περιόδου, επιτάφιος, 5 άμφια, 108 αρχαία νομίσματα, πήλινη κεφαλή, το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ, πίνακας μεγάλης αξίας, πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 2 βλήματα όλμων, ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 7 πιστόλια και 5 γεμιστήρες, 3 περίστροφα, επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα, τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων, χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανενεργή, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρια και σουγιάδες, ξίφη, σπαθιά και ξιφίδιο.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε έξι εγκληματικές οργανώσεις, οι δύο εκ των οποίων διακινούσαν και εμπορεύονταν ναρκωτικά, ενώ οι υπόλοιπες διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην Αττική.
Όσον αφορά την υπόθεση με τον ηλικιωμένο επιχειρηματία, αυτός συνελήφθη τις βραδινές ώρες της 10ης Φεβρουαρίου 2017 στο Μαρούσι, ενώ σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και περί όπλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nar spiros xaikalis
ΝΑΡ - ΝΚΑ: Ανακοίνωση για την απώλεια του 37χρονου Σπύρου Χαϊκάλη
Οι λέξεις δυσκολεύονται για να περιγράψουν την απώλεια του αγαπημένου μας Σπύρου Χαϊκάλη που έφυγε σήμερα άδικα και πρόωρα από την ζωή, σε ηλικία...
ΝΑΡ - ΝΚΑ: Ανακοίνωση για την απώλεια του 37χρονου Σπύρου Χαϊκάλη
Δολοφονία πρωθυπουργού στη Σλοβακία
Σλοβακία: Τα πρώτα λόγια του δράστη – Γιατί πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο;
Τι είπε για την πράξη του ο 71χρονος λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα, που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας
Σλοβακία: Τα πρώτα λόγια του δράστη – Γιατί πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο;