Thumbnail
Γράφει η Ελένη Αστέρη

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27ης Οκτωβρίου, συνδυάστηκε με χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα, ύψους 130 δις €. Η νέα χρηματοδότηση συνοδευόταν από δεύτερο μνημόνιο που περιλάμβανε τους όρους του δανείου και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που όφειλε να λάβει η Ελλάδα στο επόμενο διάστημα. Προκειμένου να προχωρήσει το νέο δανειακό πακέτο και το PSI, οι αρχηγοί των κομμάτων που στήριζαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, κατέληξαν στις 9 Φεβρουαρίου 2012, σε συμφωνία για το πακέτο μέτρων του νέου μνημονίου, το οποίο τέθηκε σε ψήφιση στην βουλή την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ των μέτρων του νέου μνημονίου περιλαμβανόταν μείωση του βασικού μισθού κατά 22% (από 751,39€ σε 586,08€) και επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών), για τους οποίους ο βασικός μισθός διαμορφωνόταν στα 510€.[8][9] Άλλα μέτρα αφορούσαν κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας από το δημόσιο τομέα, ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις με την λήξη των κλαδικών, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, αύξηση αντικειμενικών αξιών και ενοποίηση φόρων στα ακίνητα κ.α

Εκείνη την ημέρα χιλιάδες κόσμου ανταποκριθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων πραγματοποιώντας τεράστιες και δυναμικες συγκέντρωσεις με αποκορύφωση αυτήν της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου η οποία χτυπήθηκε άγρια από την αστυνομία.

 Η προσέλευση του κόσμου όμως ανακόπηκε με την έναρξη επεισοδίων που οδήγησαν σε επέμβαση της αστυνομίας. Περίπου στις 18:00 οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση με σκοπό να αδειάσουν την πλατεία Συντάγματος. Οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος που είχαν δώσει το παρόν στην διαδήλωση φυγαδεύτηκαν από τον αποπνικτικό από τα δακρυγόνα χώρο της πλατεία, και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο ιατρείο της βουλής. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο το οποίο μας το θύμισε ο δρομογράφος σήμερα και την περιγραφή που υπάρχει σε αυτό

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟ YOUTUBE: 

Να ποιοι είναι οι προβοκάτορες

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, οδός Μητροπόλεως. Χιλιάδες κόσμου μετά τις πρώτες επιθέσεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα αρνούνται να αποχωρήσουν και κατακλύζουν τις οδούς Ερμού, Κ. Σερβίας Μητροπόλεως, αλλά και τις πλατείες στο Μοναστηράκι και στη Μητρόπολη. Καθε φορά που αυτό το ποτάμι κόσμου αποπειράται να πλησιασει το Σύνταγμα δέχεται διαδοχικές εφόδους των ΜΑΤ με ασφυξιογόνα και κρότου-λάμψης. Ο κόσμος αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει. Επί 2 ώρες ανασυντάσσεται στις παραπάνω οδούς και προσπαθεί ξανά και ξανά και ξανά. Την ίδια ώρα πληροφορούμαστε ότι τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αναφέρουν στα δελτία τους ότι ο κόσμος είναι ελάχιστος και έχει αποχωρήσει. Άλλοι γελάνε, άλλοι εξαγριώνονται γιατί συνειδητοποιούν ότι το σχέδιο του Υπουργού Προστασίας του Μνημονίου, Παπουτσή, είναι οι συνεχείς επιθέσεις της αστυνομίας ώστε να κρατούν τον κόσμο εκτός πλ. Συντάγματος όπου βρίσκονται όλες οι κάμερες εγχώριων και ξένων καναλιών, αλλά κι ο τρόμος ότι όλες αυτές οι χιλιάδες που παραμένουν πεισματικά στα στενά έχουν στόχο το κυνοβούλιο κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. Ξαφνικά μέσα στον κόσμο και χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτε στο σημείο από την πίσω πλευρά ακούγονται σειρήνες και ο κόσμος αρχικά παραμερίζει πιστεύοντας ότι πρόκειται για σσθενοφόρο. Η συνέχεια στο βίντεο.

Σημείωση: Εκτός από τα χημικά που έριχναν διαρκώς οι ΔΙΑΣ και οι ΔΕΛΤΑ που εμβόλισαν τον κόσμο (όπως φαίνεται και στο βίντεο) πετούσαν εναντίον των συγκεντρωμένων φωτοβολίδες και καπνογόνα (επίσης φαίνεται στο βίντεο) και σε μία περίπτωση παραλίγο να πάρει φωτιά ένα παρκαρισμένο αμάξι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα