Thumbnail
Ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την μεγάλη υπόθεση που έχει ονομαστεί και ως «παραδικαστικό 2». 

Πρόκειται για εκτεταμένο και πολυπρόσωπο κύκλωμα με συμβολαιογράφους, δικηγόρους και άλλους που υφάρπαζαν ακίνητα. Συνολικά είναι οι κατηγορούμενοι είναι 105.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για αδικήματα που, κατά περίσταση ,αφορούν συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, φέρονται ότι ως μέλη κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίες μελών του κυκλώματος με στόχο να τα ιδιοποιηθούν.

Επίσης, στη δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις όπου τέτοιου είδους ακίνητα τέθηκαν παρανόμως και με παραπλανητικές διαδικασίες σε «στημένους» πλειστηριασμούς. Οι κατηγορούμενοι φέρονται, επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από έρευνα εφετών ειδικών ανακριτών, να εξαπατούσαν δικαστήρια και να υπόσχονταν σε θύματά τους, έναντι αμοιβής, ευνοϊκές αποφάσεις επικαλούμενοι «καλές διασυνδέσεις» στη Δικαιοσύνη. Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε «εξυπηρέτηση» σε δικαστικές υποθέσεις ποσό 25 χιλιάδων ευρώ «ανά φάκελο».

Με βάση το κατηγορητήριο στην υπόθεση είχαν κεντρικό ρόλο συμβολαιογράφοι όπως ο Δημήτριος Μητρέλης που έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε ανάλογες υποθέσεις με εκτάσεις του δημοσίου, στον οποίο αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος. Κατηγορούμενος είναι, επίσης, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γιώργος Ρούσκας, αλλά και δικηγόροι, ένας γνωστός κληρικός και άλλοι.

Κρίσιμα στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης έχει δώσει δικηγόρος που είναι βασικός μάρτυρας στην δίκη, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης. Ο δικηγόρος ήταν μέλος της οργάνωσης και το 2009 αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

SammyTeusch
Ασύλληπτα τραγικό! Αυτοκτονία 10χρονου εξαιτίας ανελέητου bullying στο σχολείο
«Στην αρχή τον κορόιδευαν για τα γυαλιά του, στη συνέχεια κορόιδευαν τα δόντια του. Αυτό συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πατέρας...
Ασύλληπτα τραγικό! Αυτοκτονία 10χρονου εξαιτίας ανελέητου bullying στο σχολείο
προτυπα 1.jpg
Αύριο η κλήρωση για τα Πειραματικά - Εξετάσεις στις 18/5 για τα Πρότυπα: Τι ισχύει όταν υπάρχουν κενές θέσεις
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Δείτε αναλυτικά τον αριθμό εισακτέων μαθητών/τριών
Αύριο η κλήρωση για τα Πειραματικά - Εξετάσεις στις 18/5 για τα Πρότυπα: Τι ισχύει όταν υπάρχουν κενές θέσεις