Thumbnail
Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει η ΓΕΝΟΠ για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, μια απόφαση που ελήφθη σήμερα από το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Εκεί έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συζήτηση για τις δυνατότητες δικαστικής προσφυγής η οποία θα στρέφεται εναντίον του Δημοσίου και της ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η προσφυγή θα στηρίζεται στο επιχείρημα της περιουσίας των εργαζομένων και συνταξιούχων που σχηματίσθηκε από τις ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατούσε η ΔΕΗ μέχρι τη μετατροπή της σε ανώνυμη εταιρεία και είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ όπως έχει αναγνωριστεί με σειρά νόμων και αποφάσεων της Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη πώληση του ΑΔΜΗΕ, γι αυτό και αποφασίστηκε η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία - Μέλη της θα πράξουν στο ακέραιο όσα χρειάζονται, ακολουθώντας τις αποφάσεις των Συνεδρίων αλλά -κυρίως- σεβόμενοι το μόχθο (και τις ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν επί σειρά ετών στον εργοδότη οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι όπως ο Ν. 4491/66 όριζε και αναγνώρισε με σαφήνεια το άρθρο 34 του Ν. 2773/99 με την κύρωση της συμφωνίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΠΟΣ/ΔΕΗ και Ελληνικής Δημοκρατίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΔΩΝΙΣ
Διαφοροποίηση Γεωργιάδη για το ασυμβίβαστο: «Δεν θα κάνει καμία διαφορά – Θα επέλεγα πάντα το βουλευτής»

Σε μια παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, ο Υπουργός Υγείας,

Διαφοροποίηση Γεωργιάδη για το ασυμβίβαστο: «Δεν θα κάνει καμία διαφορά – Θα επέλεγα πάντα το βουλευτής»
Υπουργείο Παιδείας
Ψηφιακό φροντιστήριο: Πρόσκληση για παράταση της απόσπασης
Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να παραμείνουν στο ψηφιακό φροντιστήριο πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τη Δευτέρα, 20 Απριλίου
Ψηφιακό φροντιστήριο: Πρόσκληση για παράταση της απόσπασης