Στόχος είναι να μπορούν στο εξής οι ασφαλισμένοι – επίδοξοι συνταξιούχοι, να υποβάλλουν όλοι την αίτησή τους, με ηλεκτρονικό τρόπο και για το λόγο αυτό στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr βρίσκονται όλα τα πιθανά απαραίτητα έντυπα (πχ αιτήσεις ή δικαιολογητικά που απαιτούνται).
Ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), θα πρέπει στη συνέχεια να ολοκληρώσει το ηλεκτρονικό μητρώο, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να γίνονται δίχως εμπόδια εγγραφές νέων ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Οι τεχνικές δυσκολίες για την ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι πολλές και για το λόγο αυτό η εν λόγω διαδικασία πρόκειται να καθυστερήσει.
Επόμενος στόχος είναι στις 23 Ιανουαρίου να τεθούν εν ισχύ οι προσωπικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων. Έτσι θα μπορεί μελλοντικά, ο ασφαλισμένος να έχει μια ηλεκτρονική "ταυτότητα" που θα δείχνει ποιος είναι ο χρόνος ασφάλισής του, αλλά και ποιες οι οφειλές από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, εάν υπάρχουν.
Εννοείται φυσικά, ότι μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης λειτουργία του ηλεκτρονικού ΕΦΚΑ, λειτουργούν παράλληλα και όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες, όπως ίσχυε έως τώρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom