Thumbnail
Υπόθεη Πόλας Ρούπα

Κοντονής: Κυριακή ή Δευτέρα η απόφαση για τη επιμέλεια του 6χρονου 
Ακραία διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τερατολογίες που δεν μπορούσε να τις βάλει ο νους του ανθρώπου χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, τις απόψεις που διατυπώθηκαν σχετικά με την επιμέλεια του παιδού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, και διευκρίνισε  ότι το παιδί ουδέποτε συνελήφθη, κρατήθηκε και ανακρίθηκε .
Το παιδί, πρόσθεσε, φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων η οποία κρίθηκε από την Εισαγγελία Ανηλίκων ως καταλληλότερος χώρος προκειμένου να βρίσκεται σε μια εποπτεία από τους επιστήμονες που πρέπει να γνωμοδοτήσουν, όπως προβλέπει ο νόμος, προς την Εισαγγελέα Ανηλίκων που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Αυτές οι γνωμοδοτήσεις, τόνισε ο κ. Κοντονής στην ΕΡΤ,  είναι στα χέρια της προκειμένου να οδηγηθεί σε απόφαση την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Το παιδί, όπως είπε ο κ Κοντονής, παραδόθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων, δεν είχε καμία επαφή με τις Διωκτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκε άδεια στη γιαγιά και τη θεία του προκειμένου να το επισκεφθούν απρόσκοπτα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Επίσης ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στον «αγώνα δρόμου» που επιδόθηκαν οι αρμόδιες αρχές για να υπάρξει λύση στο θέμα της επιμέλειας του 6χρονου παιδιού όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ερωτηθείς γιατί δεν επετράπη στον Μανόλη Γλέζο να επισκεφθεί το παιδί ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η απόφαση του αυτή  υπακούει στην απαγόρευση που σύμφωνα με τον μόνο ορίζει ότι ότι ούτε ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δει το παιδί, ούτε ο υπουργός υγείας χωρίς άδεια. Άδεια από την Εισαγγελία Ανηλίκων είχαν οι οικείοι του παιδιού και οι ειδικοί επιστήμονες που το παρακολουθούν. Δεν υπάρχουν διακρίσεις στον νόμο, υπογράμμισε ο κ Κοντονής.

Είναι ευχής έργο σε τέτοιες περιπτώσεις την επιμέλεια των παιδιών να αναλαμβάνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες και αυτό πιστεύω ότι θα είναι η κατάληξη αυτής της δικαστικής διερεύνησης, επεσήμανε ο κ. Κοντονής απαντώντας στην ερώτηση για το ποια πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη λύση σχετικά με το ποιος πρέπει να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

rethymno_crete.jpg
Η ελληνική πόλη που «νίκησε» την υπογεννητικότητα – Πώς ανατρέπει το δημογραφικό αδιέξοδο
Γιατί είναι ο πιο νεανικός νομός της χώρας; Η ακτινογραφία μιας επιτυχίας
Η ελληνική πόλη που «νίκησε» την υπογεννητικότητα – Πώς ανατρέπει το δημογραφικό αδιέξοδο
καλαμα
Προφυλακιστέος ο 23χρονος για τη δολοφονία στην Καλαμαριά: Οι ισχυρισμοί περί «τυφλής» άμυνας
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο νεαρός κρίθηκε προφυλακιστέος, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση,...
Προφυλακιστέος ο 23χρονος για τη δολοφονία στην Καλαμαριά: Οι ισχυρισμοί περί «τυφλής» άμυνας