Thumbnail
Εν όψει χαμηλών θερμοκρασιών

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά σε ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα και τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας.

Οι πρώτοι που πλήττονται από την μεταβολή αυτή του καιρού είναι οι άστεγοι, καθώς και αρκετές άλλες κατηγορίες. Για τον λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής έχει αναρτήσει έναν διαδραστικό χάρτη με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν οι δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ο χάρτης ανανεώνεται συνεχώς εφόσον προκύπτουν αλλαγές.

Οδηγίες χρήσης του χάρτη

Πατήστε το εικονίδιο με το βελάκι πάνω αριστερά (αριστερά απο τον τίτλο "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ" για να σας ανοίξει η καρτέλα με τις επιλογές. Έπειτα επιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα αριστερά στην καρτέλα, έπειτα τον κάτω δείκτη/μαύρο βέλος που θα εμφανιστεί και το συγκεκριμένο χώρο του Δήμου που σας ενδιαφέρει ή εναλλακτικά, επιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα (μία ή περισσότερες) και πλησιάστε πάνω στον χάρτη για να βρείτε θερμαινόμενο (είτε κλιματιζόμενο) χώρο στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Κάντε κλικ στο σπιτάκι που επιλέξατε και θ΄ ανοίξει στην αριστερή πλευρά της οθόνης η καρτέλα με τα διαθέσιμα στοιχεία του χώρου.

*Σε λειτουργία, για έκτακτα περιστατικά, στο δήμο Αθηναίων τίθενται οι τηλεφωνικές γραμμές:   210 52 46 515  -  210 52 46 516   και   1595.

Παράλληλα, οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες  με εθελοντές του ιατρικού τομέα στους θερμαινόμενους χώρους, πραγματοποιώντας και περιπολίες στους δρόμους εφόσον χρειαστεί.  

Στα ίδια πλαίσια δραστηριοποιούνται και οι εξής φορείς: ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός,  η EMFASIS, το ΚΕΘΕΑ- ΕΞΕΛΙΞΗΣ, το Κέντρο Ζωής, η ΚΛΙΜΑΚΑ, ο ΟΚΑΝΑ ο οποίος θα λειτουργεί και  Κέντρο Ημέρας στην οδό Καποδιστρίου 46 κατά τις ώρες 12.00 έως 14.00, η PRAKSIS η οποία επίσης θα λειτουργεί και Κέντρο Ημέρας κατά τις ώρες 8.30 με 21.00 και η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ.

Η Ομάδα E.K.K.A. συμμετέχει και αυτή παρέχοντας αυτοκίνητο με οδηγό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας