Thumbnail
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Σήμερα 9 Νοεμβρίου στις 18:00 ήταν προγραμματισμένη στον κινηματογράφο Αλκυονίς εκδήλωση με θέμα: «Εργασιακά δικαιώματα: Να αντιστρέψουμε την σημερινή κατάσταση απορρύθμισης» από την Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Έξω από το μέρος της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν νέοι για να διαμαρτυρηθούν για το νέο εργασιακό. Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα ενώ βρήκαν απέναντί τους μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου της συλλογικότητας 400 generation

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΕΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ ΣΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ | ΤΕΤΑΡΤΗ 9-11

Είμαστε νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι με μέλλον το οποίο μoιάζει αβέβαιο. Τα τελευταία 6 χρόνια είμαστε αυτοί που χτυπήθηκαν πιο πολύ από τις πολιτικές των μνημονίων, είμαστε αυτοί που δεν έχουν σε τι μέλλον να ελπίζουν. Η κυβέρνηση αν και είχε υποσχεθεί αυξήσεις των μισθών και προστασία των εργαζομένων, στην πραγματικότητα αυτό που τελικά εφαρμόζει είναι μια σκληρή μνημονιακή πολιτική. Αυτό γίνεται, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρο από το γεγονός ότι ο πρώην Υπουργός εργασίας Κατρούγκαλος ξεκίνησε, ξεδιάντροπα, “διαπραγμάτευση” με τους θεσμούς για νέο μνημόνιο στα εργασιακά. 

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αφορά: υποκατώτατο μισθό (!) στα 446,40 ευρώ, κατάργηση των τριετιών και επιδομάτων ωρίμανσης, αύξηση του ορίου απολύσεων, επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας έναντι των κλαδικών. Όλοι γνωρίζουμε από φίλους και γνωστούς σε ποιες συνθήκες εργαζόμαστε και ζούμε. Δουλειές του ποδαριού για 200 και 300 ευρώ. Μας στέλνουν μετανάστες στο εξωτερικό ή μας “υπόσχονται” μια ζωή στην ανέχεια και τη μιζέρια. 

Δεν μπορούμε να ζήσουμε με 400 ευρώ!
Aύξηση εδώ και τώρα στον κατώτατο μισθό, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, καμία διάκριση σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, όχι στις ευέλικτες δουλειές του ποδαριού.

Για όλα τα παραπάνω προσπαθήσαμε να διαμαρτυρηθούμε στην εκδήλωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον κινηματογράφο Αλκυονίς στη Βικτώρια σήμερα το απόγευμα, όπου είχε εξαγγελθεί η παρουσία της νέας Υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Με μεγάλη μας “έκπληξη” η υποδοχή που μας επιφύλαξαν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδικαιολόγητα επιθετική. Όχι απλώς δεν μας επέτρεψαν να τοποθετηθούμε και να τους “υπενθυμίσουμε” την πραγματικότητα της γενιάς μας, αλλά απάντησαν με σπρωξιές και απαράδεκτα φραστικά σχόλια. 

Αυτό που δεν μας προκάλεσε έκπληξη ήταν η παρουσία της διμοιρίας των ΜΑΤ στην είσοδο του κινηματογράφου. Έτσι και αλλιώς είμαστε απλώς κάποιοι νέοι και νέες που καταστρέφονται από την πολιτική της. Δεν είμαστε ούτε τραπεζίτες, ούτε υπάλληλοι των θεσμών, ούτε οι διάφοροι εγκληματίες με κοστούμια που υποδέχεται κατα καιρούς με τιμές.

Αναρωτιόμαστε όμως:
Τόσο πολύ φοβάται η κυβέρνηση να ακούσει την φωνή μας;

Τόσο πολύ αδιαφορεί η νέα υπουργός για τα αιτήματα και το μέλλον της "γενιάς" της;

Νομίζει ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετό για να μας σταματήσει;

400generation 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η κ. Αχτσιόγλου τελευταία στιγμή  δεν παρευρεύθηκε στην εκδήλωση λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων. 

Η αφίσα της συγκέντρωσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνταξ
Συντάξεις 2026: Ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων «κλειδώνουν» συνταξιοδότηση πριν από τα 62 - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Πρόωρη σύνταξη: Αυτές είναι οι 5 κατηγορίες που ευνοούνται το 2026
Συντάξεις 2026: Ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων «κλειδώνουν» συνταξιοδότηση πριν από τα 62 - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Fuel Pass 2026
Η ακτινογραφία του νέου πακέτου στήριξης μέσα στον Απρίλιο: Τι αλλάζει σε Fuel Pass, Market Pass και ρεύμα
Ποιες επιδοτήσεις επιστρέφουν για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Η ακτινογραφία του νέου πακέτου στήριξης μέσα στον Απρίλιο: Τι αλλάζει σε Fuel Pass, Market Pass και ρεύμα
τραμπ
Τραμπ: Νέες απειλές για Κούβα μετά το Ιράν – Κλιμακώνεται η ένταση
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της πολιτικής πίεσης που ασκεί η Ουάσιγκτον, η οποία έχει ήδη επιβάλει περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων...
Τραμπ: Νέες απειλές για Κούβα μετά το Ιράν – Κλιμακώνεται η ένταση