Thumbnail
Τέλη κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τα φετινά τέλη κυκλοφορίας θα είναι “πιο δίκαια και πιο αναλογικά”.

Ειδικότερα, στόχος των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών είναι να μεταφερθούν επιβαρύνσεις από παλαιά Ι.Χ. αυτοκίνητα με πολύ χαμηλή πλέον εμπορική αξία σε νεότερα και ακριβά αυτοκίνητα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συνέδεσε μάλιστα τις προωθούμενες αλλαγές με την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει ακόμη περισσότερο το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων στις ΔΟΥ, το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι για πολύ παλαιά αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και είναι ασύμφορα πλέον για εκατομμύρια νοικοκυριά τα οποία έχουν υποστεί τεράστιες εισοδηματικές απώλειες την τελευταία επταετία.

Ο υπουργός έδωσε το εξής παράδειγμα: «Ακριβώς επειδή δεν είναι λογικό ένα αυτοκίνητο του 1995 που η αξία του είναι 500 ευρώ να έχει τέλη κυκλοφορίας 800 ή 1.000 ευρώ, αυτοί οι παραλογισμοί πρέπει να σταματήσουν διότι έχουμε ένα κύμα κατάθεσης πινακίδων. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα ώστε ο κόσμος να πάρει πίσω τις πινακίδες ή να μην κατατεθούν άλλες».

Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως τα τέλη κυκλοφορίας 2017. Ωστόσο, με βάση τις γενικές κατευθύνσεις που έχουν δοθεί ήδη από το υπουργείο, υπάρχουν νέες κατηγορίες τελών για τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία βαθιά το χέρι στην τσέπη φαίνεται πως θα βάλουν όσοι αγόρασαν ακριβό αυτοκίνητο την τελευταία πενταετία.

Αντίθετα για τα αυτοκίνητα πριν από το 2005 έρχονται μειώσεις της τάξεως του 5% - 10%, ενώ μειωμένα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσουν όσοι ιδιοκτήτες έχουν αυτοκίνητο πριν από το 2000. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι μειώσεις θα φτάσουν ακόμα και το 40%, γεγονός που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων της δεκαετίας του '90 θα δουν μείωση πάνω από 500 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας.

Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας θα δουν όσοι ιδιοκτήτες έχουν αυτοκίνητο από το 2007 έως το 2010, καθώς τα τέλη θα υπολογιστούν με βάση τους ρύπους.

Φέτος, για πρώτη φορά θα βρεθούν να πληρώνουν τέλη όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο με ρύπους από 80 ως 90 γραμμάρια, ενώ «καπέλο» αναμένεται να μπει στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, αλλά και αυτό αναμένεται να είναι της τάξης των 10 ευρώ.

Μείωσεις σε αυτοκίνητα άνω των 10 ετών ​

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ: Αεροσκάφος της Emirates κατέληξε στη θάλασσα μετά την προσγείωση
Συναγερμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο – Το Boeing 747 της Air ACT εξετράπη του διαδρόμου και συγκρούστηκε με όχημα υποστήριξης
Τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ: Αεροσκάφος της Emirates κατέληξε στη θάλασσα μετά την προσγείωση
Ανίχνευση ή Πρώιμη Παρέμβαση; Τι σας ταιριάζει και πώς θα επιλέξετε
Ανίχνευση ή Πρώιμη Παρέμβαση; Τι σας ταιριάζει και πώς θα επιλέξετε
Δύο πανεπιστημιακά προγράμματα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών – Ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές τους
Ανίχνευση ή Πρώιμη Παρέμβαση; Τι σας ταιριάζει και πώς θα επιλέξετε
Σοφία Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Σxετικά με τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
Η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη παρουσίασε στη Βουλή τα στοιχεία για στελέχωση και χρηματοδότηση των δομών ειδικής αγωγής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Υπουργείο Παιδείας: Σxετικά με τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
diakopes
Προσοχή! Νέο voucher διακοπών 150€ για όλους – Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση
Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν υποβάλει δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος...
Προσοχή! Νέο voucher διακοπών 150€ για όλους – Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση