Thumbnail
Ο καιρός

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα προβλέπονται για σήμερα Σάββατο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, όμως από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένιση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι χαμηλότερη κατά 3 με 4 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβληθούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με ανέμους από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, με ανέμους από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη, καθώς θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο και εδώ αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στις Κυκλάδες, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια, όπου από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα νησιά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμού Κελσίου, εκτός από τα βόρεια, όπου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο Διεθνές Συνέδριο “Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ηθικές και Τεχνολογικές Διαστάσεις”
Με επιτυχία το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ηθικές και Τεχνολογικές Διαστάσεις»
Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 1ο Διεθνές Συνέδριο AI Education
Με επιτυχία το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ηθικές και Τεχνολογικές Διαστάσεις»
Λιμός στη Γάζα
Δεν σταματούν τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα: Άλλο ένα βρέφος νεκρό από το κρύο - 393 Παλαιστίνιοι νεκροί από τη μέρα της εκεχειρίας
Οι πρόσφατοι απολογισμοί είναι συγκλονιστικοί: από τον Οκτώβριο του 2023, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 70.667 Παλαιστίνιοι, ενώ 171.151 έχουν...
Δεν σταματούν τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα: Άλλο ένα βρέφος νεκρό από το κρύο - 393 Παλαιστίνιοι νεκροί από τη μέρα της εκεχειρίας
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ - Hellenic Open University
ΕΑΠ: Έκπτωση για αποφοίτους προπτυχιακών που επιθυμούν να εγγραφούν σε Μεταπτυχιακά
Έκπτωση 10% για αποφοίτους του ΕΑΠ που συνεχίζουν σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα – Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν
ΕΑΠ: Έκπτωση για αποφοίτους προπτυχιακών που επιθυμούν να εγγραφούν σε Μεταπτυχιακά