Thumbnail
Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι δεν έχει καταλήξει στο οριστικό σχέδιο. Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα, ποιοι περισσότερα και ποιοι τα ίδια; Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται να ισχύουν τα ακόλουθα: 

Για τα αυτοκίνητα τα οποία είναι πριν από το 2007 και ιδίως αυτά του μεγάλου κυβρισμού θα ισχύσουν σημαντικές μειώσεις που θα ξεκινούν από το 5% και μπορει να φτάσουν το 40%.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, από 1/1/2007 και μετά όμως οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων ανεξάρτητα από τον κυβισμό θα πρέπει να περιμένουν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν και μάλιστα πολύ σημαντικές.

Για τα αυτοκίνητα λοιπόν που κυκλοφόρησαν από το 2007 ως το 2010 και μέχρι σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονταν με βάση τον κυβισμό ο υπολογισμός αλλάζει και θα γίνεται πλέον με βάση τους ρύπους.

Κάπως έτσι έρχονται τα πάνω κάτω για περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Το μεγάλο ερώτημα, καθώς τα αυτοκίνητα αυτά εκπέμπουν σαφώς περισσότερους ρύπους σε σχέση με τα νεώτερα, είναι εάν θα υπάρξει έκπτωση με βάση την αξία και την παλαιότητα του αυτοκινήτου.

Ουσιαστικά με βάση τους ρύπους αναμένεται να επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μικρού και μεσαίου κυβισμού που κυκλοφόρησαν από το 2007 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010, ειδικά εάν εκπέμπουν πάνω από 140 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ενώ τα αυτοκίνητα της ίδιας περιόδου με μεγάλο κυβισμό που σήμερα πληρώνουν τέλη άνω των 690 ευρώ θα έχουν έκπτωση, πάντα με βάση μόνο την εκπομπή ρύπων.

 

Για τα αυτοκίνητα ως 1.4.00 κυβικά (1.367) εάν οι ρύποι δεν ξεπερνούν τα 90 γραμμάρια θα υπάρξει έκπτωση ως και 53 ευρώ. Από εκεί και πάνω θα υπάρξει επιβάρυνση από 10 ως και 150 ευρώ, ανάλογα με τους ρύπους.

Για αυτοκίνητα από 1.400 ως 1.600 (1.548) κυβικά θα υπάρξουν επιβαρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα που εκπέμπουν ρύπους πάνω από 140 γραμμάρια, ενώ όσοι έχουν αυτοκίνητα με εκπομπές ρύπων άνω των 160 γραμμαρίων η επιβάρυνση θα είναι ως και 140 ευρώ.

Για όσους έχουν αυτοκίνητο από 1.600 ως 1.800 κυβικά το όριο είναι τα 153 γραμμάρια, από εκεί και πάνω θα υπάρχει και αύξηση των τελών.

Για τα αυτοκίνητα πάνω από τα 1.800 κυβικά αναμένεται μείωση των τελών κυκλοφορίας καθώς το όριο εκπομπών ρύπων μπαίνει στα 160 για τα 1.800αρια και στα 227 γραμμάρια για τα αυτοκίνητα ως 2,3 λίτρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κεφτέδες στο πήλινο, με σάλτσα και τυρί
Πεντανόστιμη συνταγή: Κεφτέδες στο πήλινο, με σάλτσα και τυρί
Μια πεντανόστιμη συνταγή, λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους, αφού αποτελείται από κεφτέδες στην καλύτερή τους εκδοχή, με σάλτσα ντομάτας και τυριά...
Πεντανόστιμη συνταγή: Κεφτέδες στο πήλινο, με σάλτσα και τυρί