Thumbnail
Γιώργος Βραχνής

Κρατάει 4,5 χρόνια η δίωξη του αντιφασίστα Γιώργου Βραχνή που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012, όταν η Χρυσή Αυγή όχι μόνο επιτέθηκε στο μικρό καφενείο του στη Βέροια, αλλά τον έβαλε και στο στόχαστρο της γνωστής τακτικής των μηνύσεων που εφαρμόζει εναντίον των θυμάτων και των μαρτύρων των επιθέσεών της.

Μετά λοιπόν από αλλεπάλληλες αναβολές, ο κ. Βραχνής δικάζεται σήμερα στα δικαστήρια της Βέροιας με τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Πρώτα του έσπασαν το μαγαζί, τραυματίζοντας έναν θαμώνα στο κεφάλι, και στη συνέχεια τον μήνυσαν (για εξύβριση και απειλή) με αποτέλεσμα να βρεθεί και ο ίδιος στο εδώλιο στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, μαζί με τους οκτώ συλληφθέντες χρυσαυγίτες.

Μόνο που από τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης μόνο ένας τελικά καταδικάστηκε (για τον τραυματισμό του θαμώνα), με τους υπόλοιπους να απαλλάσσονται από τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής, για τον τυπικό λόγο ότι δεν είχε καταβληθεί το σχετικό παράβολο από την πολιτική αγωγή.

Και κάπως έτσι το θύμα της χρυσαυγίτικης επίθεσης Γ. Βραχνής βρέθηκε και καταδικασμένος, και μάλιστα με την ποινή των τεσσάρων μηνών και 20 ημερών που του επιβλήθηκε να είναι μεγαλύτερη από τους τέσσερις μήνες που επιβλήθηκαν στον μοναδικό καταδικασθέντα χρυσαυγίτη.

Αλλά η δίωξη του κ. Βραχνή δεν τελειώνει εκεί, αφού οι χρυσαυγίτες φρόντισαν να τον μηνύσουν και για τις τρεις κατηγορίες που προαναφέραμε, για τις οποίες δικάζεται σήμερα, έχοντας βρεθεί σε μια πολύχρονη δικαστική ομηρία.

Σήμερα Τρίτη καλείται για άλλη φορά να παρουσιαστεί στα δικαστήρια Βέροιας ο Γιώργος Βραχνής, ο οποίος σύρεται σε δίκη με έωλες κατηγορίες, γιατί αντιτάχθηκε παλιότερα σε δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ιστορία έχει ως εξής:

Η ιστορία του ξεκινά τον Ιούνιο του 2012, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής κυρίως από τον Νομό Πέλλας, εισέβαλαν στην πόλη μοιράζοντας φυλλάδια με τα ρατσιστικά και μισαλλόδοξα μηνύματά τους.
Το καφενείο του κ. Βραχνή το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ήταν γεμάτο από κόσμο όταν μπροστά του πέρασαν οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι απωθήθηκαν από τον γύρω κόσμο χωρίς όμως να συμβεί κάποιο περιστατικό βίας. Είχε προηγηθεί και η πορεία αντιφασιστών που κατάφεραν να τους εκδιώξουν από την περιοχή.

Οι 15 περίπου χρυσαυγίτες μετά από περίπου πέντε ώρες επέστρεψαν στο καφενείο με κράνη, στυλιάρια και ρόπαλα και ξεκίνησαν να πετούν τραπέζια, να σπάνε πόρτες και να τρομοκρατούν τους θαμώνες του μαγαζιού που εκείνη την ώρα κάθονταν αμέριμνοι χωρίς να γνωρίζουν τι τους περιμένει.
 «Εισέβαλαν στο καφενείο, προπηλακίζοντας, βρίζοντας και απειλώντας εμένα  και τους θαμώνες του μαγαζιού. Με έλεγαν παλιοκομμούνι και με στόλισαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Μάλιστα ο Ι. Τολιόπουλος, ένας εκ των δραστών και υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στον νομό Έβρου, κάτοικος όμως Βέροιας, χτύπησε με σιδερένια καρέκλα έναν από τους θαμώνες στο κεφάλι.  Πιστεύω πως αν ήμουν μόνος στο μαγαζί θα με είχαν σκοτώσει» τονίζει ο κ. Βραχνής μιλώντας stokokkino.gr καταγγέλλοντας παράλληλα την στάση της αστυνομίας η οποία αμέτοχη έβλεπε την επίθεση της Χρυσής Αυγής χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

Ύστερα μόνο από τις φωνές του κόσμου για την παθητικότητά της, άνδρες των ΜΑΤ ακολούθησαν τους δράστες στην έξοδο της πόλης,  όπου στα οχήματά τους εντόπισε 23 στυλιάρια και κράνη (και ένα κλεμμένο από τους θαμώνες του μαγαζιού).
Η περιπέτεια του συνεχίζεται καθώς ο Γ. Βραχνής οδηγείται με χειροπέδες στο κρατητήριο και την επόμενη μέρα στα δικαστήρια καθώς οι χρυσαυγίτες άσκησαν εναντίον του μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Εναντίον τους είχε ασκήσει μήνυση και ο ίδιος για φθορά ξένης περιουσίας, εξύβριση κ.α.
  Με απόφαση της εισαγγελέως θύτες και θύμα δικάζονται μαζί μόνο που η μήνυση του κ. Βραχνή δεν εκδικάστηκε καθώς το δικαστήριο διέκοψε την δίωξη των επτά  εκ των οκτώ δραστών- μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν για την επίθεση στο καφενείο του για τυπικούς λόγους διότι δεν είχε πληρωθεί το παράβολο των 100 ευρώ από τον μηνυτή.

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Στηρίζουμε Γ. Βραχνή, σύρεται σε δίκη γιατί αντιτάχθηκε σε δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής

Την  Τρίτη 31/1/2017 καλείται για άλλη μία φορά να παρουσιαστεί στα δικαστήρια Βέροιας ο συμπολίτης μας Γιώργος Βραχνής, ο οποίος σύρεται σε δίκη με έωλες κατηγορίες, γιατί αντιτάχθηκε παλιότερα σε δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Θεωρούμε ότι η πάλη κατά του ναζισμού και των οργανώσεων του είναι καθήκον κάθε πολιτικά σκεπτόμενου ανθρώπου. Η εναντίωση στην ναζιστική δράση είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων και κάθε οργάνωσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Στην περίπτωση της παραπομπής του Γ. Βραχνή υπήρξε πρωτόδικη καταδίκη βασισμένη σε «μαρτυρίες» φασιστικών στοιχείων – ενώ συγχρόνως υπήρξε αθώωση των «αγανακτισμένων» φασιστών πολιτών, οι οποίοι ισοπέδωσαν το καφενείο του του Γ. Βραχνή στην Βέροια, στέλνοντας στο νοσοκομείο ένα θαμώνα.

Είναι σε όλους πλέον φανερό, ότι η Χ.Α επιδιώκει την κατατρομοκράτηση κάθε δημοκράτη αντιφασίστα πολίτη, χρησιμοποιώντας βιαιοπραγίες, μηνύσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε ακραίες πράξεις, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης του κατηγορούμενου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες