Κοινωνία 0

Σεισμός στην Αλόννησο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σεισμός

Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (29.09.2016) ανοιχτά από την Αλόννησο. Είναι ο τρίτος σεισμός που σημειώνεται σε διαστημα σχεδόν 24 ωρών, μετά από εκείνους στη Ρόδο και την Καλαμάτα.

Η ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:17 βορειοανατολικά της Αλόννησου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα βορεια-βορειοανατολικά του νησιού των Σποράδων. Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Είναι το τρίτος σεισμός που σημειώνεται σε διάστημα 24 ωρών. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (27.09.2016) έγινε σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και τη Χάλκη, ενώ στις 10:17 της ίδιας μέρας σημειώθηκε κι άλλος σεισμός, μεγέθους 5 Ρίχτερ, αυτή τη φορά ανοιχτά της Πύλου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία