Είδες απάτη η κυβέρνηση και η ΔΕΗ;
ΔΕΗ

Καλό το σποτάκι "Είδες η ΔΕΗ;" με την Ελένη Ράντου που προσπαθεί να μας πείσει ότι η κυβέρνηση και η ΔΕΗ νοιάζονται και κάνουν επωφελείς για τους εργαζόμενους διακανονισμούς αλλά είναι σκέτη απάτη.

Ενώ στην ιστοσελίδα της (εδώ) εξακολουθεί να λέει ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη (30/9) θα μπορούν να κάνουν ρύθμιση όλοι εκτός από αυτούς που προχώρησαν σε ρευματοκλοπή, χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι εννοούν με αυτό τον όρο, στις 29 Ιούλη με δελτίο τύπου ενημερώνουν ότι εφόσον έχει γίνει διακοπή της παροχής ρεύματος τότε οι οφειλέτες δεν θα δικαιούνται ρύθμιση.

1ον. Διακοπές ρεύματος τα τελευταία χρόνια γίνανε χιλιάδες. Πολλές φορές γίνανε επασυνδέσεις είτε από τη ΔΕΗ μετά κινητοποίηση συλλογικοτήτων γειτονιών, σωματείων κ.λπ. είτε απ' ευθείας από αυτές. Οι λόγοι γνωστοί και δε χρειάζεται να τους εξηγήσουμε εδώ. Σε αυτές τις επανασυνδέσεις σημαντικό ρόλο έπαιζαν μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όσοι συμμετείχαν σε αυτό το κίνημα από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τιμωρούνται!

2ον. Οι διακοπές ρεύματος συνήθως γινόντουσαν μετά από την έκδοση και τρίτου λογαριασμού και εφ' όσον αυτός έληγε. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι αλήθεια ότι είχαν περιοριστεί. Μάλιστα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση, μέσα από δημοσιεύματα αλλά και από την πρακτική και τις απαντήσεις που δινόντουσαν στα γραφεία της ΔΕΗ σε ερωτήματα οφειλετών, ότι τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της πρώτης φάσης του εν λόγω διακανονισμού δεν θα γινόντουσαν άλλες. Παρατηρήθηκε όμως ένα άλλο φαινόμενο. Υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαν είτε να αποπληρώσουν το χρέος τους είτε να το ρυθμίσουν και ανακάλυψαν ότι τους έγινε διακοπή ρεύματος χωρίς ποτέ να το έχουν πάρει χαμπάρι!!! Εκφράζοντας την απορία τους πως γίνεται κάτι τέτοιο, να εμφανίζεται δηλαδή διακοπή χωρίς ποτέ στη πράξη να έχει πραγματοποιηθεί, η απάντηση ήταν η σιωπή ή το ...πονηρό κοίταγμα του υπαλλήλου υπονοώντας ότι ο ψεύτης είναι ο πελάτης, φυσικά.

3ον. Με την δημοσίευση του δελτίου τύπου, που προσθέτει και τις διακοπές στις ρευματοκλοπές στην ανακοίνωση παράτασης της πρώτης φάσης διακανονισμού των οφειλών, άρχισε κάτι που δεν έγινε ποτέ στα χρονικά της ΔΕΗ, τουλάχιστον απ' όσο ξέρουμε και μπορέσαμε να μάθουμε. Διακοπές ρεύματος Αύγουστο μήνα και φυσικά πολύ πριν τη λήξη της παράτασης. Αφού λοιπόν η ΔΕΗ ευχαριστεί όσους κατάφεραν με τον ένα ή άλλο τρόπο να προχωρήσουν σε διακανονισμό και αφού προτρέπει και όλους τους άλλους να προχωρήσουν σπεύδει κάμποσους -με ποια κριτήρια άραγε;- να τους αποκλείσει από αυτή τη δυνατότητα!

4ον. Όσο γι΄ αυτούς που δεν θα προλάβουν αυτή την πρώτη φάση της "ευεγερσίας" τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο και μετά και από τη δεύτερη φάση ουδείς γνωρίζει τι τους περιμένει!

Και κάτι άλλο για την ίδια τη ρύθμιση. Είναι έτσι κι αλλιώς προβληματική. Πέρα από το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των λογαριασμών αφορά φόρους και χαράτσια και όχι το ρεύμα, το γεγονός ότι οι δόσεις πρέπει να πληρώνονται παράλληλα με την καταβολή των τρέχοντων λογαριασμών τη καθιστά έτσι από δύσκολη έως και αδύνατη στη πράξη, μιας και δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο για τους εργαζόμενους των μειωμένων ή απλήρωτων μισθών ή για τους άνεργους και τους συνταξιούχους με τις ολοένα και μικρότερες συντάξεις. Οι δόσεις δεν είναι διμηναίες όπως οι κανονικοί λογαριασμοί αλλά μηνιαίες με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, αν όχι στη πλειοψηφία που χρωστά πάνω από 3 λογαριασμούς, να πρέπει να πληρώνονται ουσιαστικά δύο λογαριασμοί το δίμηνο. Άραγε αν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο θα υπήρχε λόγος να αφήνουν αυτοί οι άνθρωποι απλήρωτους λογαριασμούς πίσω; Το μόνο που καταφέρνει έτσι η κυβέρνηση είναι να σπρώχνει κόσμο να κόβει από άλλες ανάγκες ή να προσπαθεί να βρει χρήματα με κάθε τρόπο και να προχωρά σε διακανονισμό έστω και για να αποτρέψει τη διακοπή προσωρινά, μιας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί για όλη τη διάρκεια του διακανονισμού.

Και φυσικά η απάτη αποκαλύπτεται όσο προχωρά κανείς προς τα κάτω στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ όπου και εδώ μπαίνουν τα κριτήρια "συνέπειας" του πελάτη και όπου οι δόσεις που μπορεί να του διακανονιστούν εξαρτώνται από αυτή του τη "συνέπεια". Δηλαδή όσο πιο πολύ δυσκολεύεται κανείς τόσο λιγότερο δικαιούται διακανονισμού! Όσο πιο πολύ δυσκολεύεται τόσο πιο ένοχος πρέπει να αισθάνεται!

Άλλη μια επικοινωνιακή απάτη λοιπόν της κυβέρνησης ανάλογης αυτής των συντάξεων και των μισθών που δεν μειώνονται! Μια απάτη που ξεκίνησε πριν από τον Σεπτέμβρη πέρυσι, με τη πρώτη σύνθεση της κυβέρνησης!

Πηγή: antigeitonies.blogspot.gr

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Έσπασε το φράγμα των 900 κρουσμάτων. Σήμερα Σάββατο σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό...
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
«Δεν μένει άλλη επιλογή για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρά να προβεί σε εμπάργκο εις βάρος όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών...
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
«Το ερώτημα λοιπόν που περιμένει την απάντησή του είναι πόσο αγωνιστές κι ευτυχισμένοι είμαστε ως άτομα και ως κοινωνία μέσα στην υποδούλωσή μας σε...
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Μετά την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 3 αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων στους...
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη