Thumbnail

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της Ποινής του που κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε τηναίτηση με το  κεπτικό οτι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο πρώην υπουργός ανέφερε στο ακροατήριο: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας χθες...Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου. Είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί...Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "ως εδώ''. Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο...Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!».

Να σημειωθεί ότι την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Ακή Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό οτι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

Στην σχετική πρότασή της η εισαγγελέας τόνισε: «Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής». 

Ακόμη η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφέρει πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

Δηλώσεις συνηγόρων 

«Ο Τσοχατζόπουλος έχει λογαριασμούς  δεσμευμένους και ακίνητα και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων αρχών. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του...»,  ανέφερε μετά την ανακοίνωση της απόφασης της δικαστηρίου ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Λ. Κοτσαλής. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα