Thumbnail
Τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους 

Τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για ένα μήνα, για ένα τρίμηνο ή έως το τέλος του έτους, θα έχουν οι κάτοχοι ΙΧ, καταβάλλοντας τέλη αναλογικά με τους μήνες κυκλοφορίας συν ένα πρόστιμο που το οποίο κυμαίνεται από 1/12 έως 2/12 επί των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Αναλυτικά, με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:


1. Δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, και εξαιρετικά για το έτος 2016 να άρουν την ακινησία για τα εν λόγω οχήματα καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό, ως εξής: - για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, - για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, και - για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2016), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών. Οι ανωτέρω επιλογές είναι, κατά περίπτωση, δεσμευτικές και δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής άλλου χρονικού διαστήματος πέραν όσων ρητά αναφέρονται στη διάταξη. Επισημαίνεται ότι η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος.


2. Για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου
ΔΥΠΑ, συντάξεις, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και Δώρο Χριστουγέννων μπαίνουν σταδιακά στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου
Νίκος Μιχαλολιάκος
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενοχή και των 42 κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας - Ο Μιχαλολιάκος ήταν ο απόλυτος αρχηγός
Εισαγγελική πρόταση-ορόσημο στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενοχή και των 42 κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας - Ο Μιχαλολιάκος ήταν ο απόλυτος αρχηγός
δασκαλα
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Το Διοικητικό Εφετείο δικαιώνει τους εκπαιδευτικούς 2020–2021
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση