Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Την αντίδραση του Σύνδεσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), έχει προκαλέσει το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, καθώς απαγορεύει και το άτμισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, τόσο του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται καπνικό προϊόν και ως εκ τούτου τάσσονται κατά της χρήσης του στους κλειστούς χώρους.

Μάλιστα, το ελληνικό υπουργείο Υγείας σε πρόσφατες επαφές που είχε με την ελληνική επιστημονική κοινότητα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, εξέφρασε την πρόθεσή του να συμπεριλάβει στην γενικότερη απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους ρητή αναφορά και για το άτμισμα.

Ο ΣΕΕΗΤ επισημαίνει ότι στην Ιταλία, την Ισπανία, στην Σουηδία και στην Μεγάλη Βρετανία επιτρέπεται το άτμισμα στους δημόσιους χώρους, αλλά «στην Ελλάδα, όμως, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική έρευνα που να μιλάει για παθητικό άτμισμα και σε αντίθεση με ότι έχουν αποφασίσει προηγμένες υγειονομικά χώρες, η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στο άτμισμα και στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου».

Υπολογίζεται πως περίπου 200.000 πρώην καπνιστές έχουν επιλέξει τη λύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

social_media.jpg
Meta, TikTok και Google στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. για διαδικτυακές απάτες
Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν εκατοντάδες παραπλανητικές διαφημίσεις και ζητούν αυστηρές κυρώσεις κατά των ψηφιακών κολοσσών
Meta, TikTok και Google στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. για διαδικτυακές απάτες
Επίδομα παιδιού
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα δουν έως και 900 ευρώ στους λογαριασμούς τους
Αυτόματη καταβολή για περίπου ένα εκατομμύριο οικογένειες – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά ανά παιδί
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα δουν έως και 900 ευρώ στους λογαριασμούς τους