Thumbnail
Ο καιρός

Με γενικά καλό καιρό θα εορταστεί το Πάσχα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέπεις των μετεωρολόγων.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για αύριο Μεγάλο Σάββατο προβλέπει λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια, τα δυτικά και τα κεντρικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται καλός καιρός μέχρι το απόγευμα, με αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, που στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Και την Κυριακή ευνοείται η μεταφορά σκόνης, αλλά μόνο στα νότια.

Τη Δευτέρα του Πάσχα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στα δυτικά πιθανόν να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακα στα νότια θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραβούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.

Την Τρίτη του Πάσχα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση για το Μ. Σάββατο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά εως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς. Στα δυτικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινέ και απογευματινές ώρες. Στην Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 24 βαθμούς. Στην Ήπειροο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς.  

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ βορειανατολικοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς. .

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολοκοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 25 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Σημειώνεται πως η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα σε όλες τις περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκο
Τραγωδία σε γάμο στα Χανιά: 56χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους καλεσμένους
Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τους διασώστες
Τραγωδία σε γάμο στα Χανιά: 56χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους καλεσμένους
μαθήτρια
Θεσσαλονίκη: Καθηγητής έστελνε ερωτικά μηνύματα σε 11χρονη μαθήτρια – Παραδέχτηκε ότι «την ερωτεύτηκε»
Η μαθήτρια κατονόμασε και άλλες συμμαθήτριές της, οι οποίες ενδεχομένως έχουν δεχθεί παρόμοια προσέγγιση από τον ίδιο δάσκαλο
Θεσσαλονίκη: Καθηγητής έστελνε ερωτικά μηνύματα σε 11χρονη μαθήτρια – Παραδέχτηκε ότι «την ερωτεύτηκε»
podilato
Λάρισα: Αγοράκι παρασύρθηκε από ΙΧ ενώ έκανε ποδήλατο – Μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία Λάρισας, ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την...
Λάρισα: Αγοράκι παρασύρθηκε από ΙΧ ενώ έκανε ποδήλατο – Μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο