Thumbnail
Game Of thrones

Η πρεμιέρα του νέου κύκλου του Game of Thrones απέχει λίγες μόλις ώρες. Το βράδυ της Κυριακής 24 Απριλίου ο χειμώνας έρχεται για τα καλά μέσα στο καλοκαίρι

Ο 6ος κύκλος του «Game of Thrones» ξεκινά και η αγωνία φτάνει στα ύψη καθώς αυτή η σεζόν δεν θα ακολουθήσει τις "γραφές" για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει γραφτεί το νέο βιβλίο George R.R. Martin ώστε να πατήσει πάνω η σειρά όπως έκαναν οι προηγούμενες σεζόν!

Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά πλέον. Παρακάτω θα αρχίσουμε τα στοιχήματα για τα πρόσωπα  που πιστεύουμε (και ποντάρουμε) ότι θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα σεζόν. Spoiler alert για όσους δεν έχουν δει τον πέμπτο κύκλο και όσους δεν θέλουν ούε να ακούν για σενάρια σχετικά με τη νέα σεζόν.


Τζον Σνόου


Είτε ζήσει είτε παραμείνει νεκρός, ο Τζον Σνόου παραμένει το πρόσωπο της σειράς από τη στιγμή που ένα μάτσο «κοράκια» αποφάσισαν ότι έπρεπε να τον ξεφορτωθούν από Αρχοντα Διοικητή της Νυχτερινής Φρουράς επειδή δεν τους άρεσαν οι αποφάσεις που πήρε για την προσφυγική κρίση (επέτρεψε τη μαζική εισροή Αγρίων νότια του Τείχους). Οι θαυμαστές προφανώς και δεν καλύπτονται με τη φράση ο «Τζον Σνόου είναι νεκρός» που εκστομίζουν όποτε βρουν ευκαιρία οι παραγωγοί και οι ηθοποιοί της σειράς και το επικρατέστερο σενάριο εμπλέκει τη Μελισάντρε και την ικανότητα που έχουν οι ιερείς του Αρχοντα του Φωτός Ρ’λορ να ανασταίνουν τους νεκρούς (θυμάστε τι έγινε με τον Μπέρικ Ντοντάριον στην τρίτη σεζόν;). Μάλιστα, τα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν πριν από την πρεμιέρα του έκτου κύκλου, που δείχνουν τον Ντέιβος να υπερασπίζεται μαζί με λίγους ακόμα το πτώμα του Τζον, δεν έχουν βοηθήσει να καταλαγιάσουν φήμες για την τύχη του.

Ντέιβος Σίγουορθ


Ενας από τους πιο συμπαθητικούς χαρακτήρες των βιβλίων του Τζορτζ Μάρτιν και η ηθική πυξίδα του Στάννις, ο Ντέιβος ομολογουμένως δεν έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο έως τώρα. Ηρθε, όμως, επιτέλους η ώρα να ανατείλει το άστρο του. Στα τρέιλερ που προηγήθηκαν της έκτης σεζόν, ο Ιππότης των Κρεμμυδιών είναι από τους χαρακτήρες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Πρώτον, γιατί είναι έτοιμος να υπερασπιστεί πάση θυσία τη σωρό του Τζον Σνόου και δεύτερον γιατί έχει πιασάρικες ατάκες, όπως: «Ο πραγματικός πόλεμος είναι αυτός μεταξύ των ζωντανών και των νεκρών. Και μην απατάστε: Οι νεκροί έρχονται». Παράλληλα, ο Ντέιβος είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να συγκεντρώσει τα υπολείμματα του στρατού του Στάννις μετά το Βατερλό που έπαθε ο τελευταίος στον προηγούμενο κύκλο. Και σίγουρα θα χρειαστούν για τον πόλεμο εναντίον των Μπόλτον που έχουν σφετεριστεί την εξουσία στην άλλοτε επικράτεια των Σταρκ. 

Εουρον Γκρέιτζοϊ

Αυτή η επιλογή μπορεί να σου φανεί περίεργη, μια και ο Εουρον (ο μεγαλύτερος από τους μικρότερους αδελφούς του Μπέιλον, πατέρα του Θήον) θα κάνει μόλις φέτος την παρθενική του εμφάνιση. Εξηγούμαι άμεσα: αν και στα βιβλία οι Γκρέιτζοϊ έχουν διανύσει μία μεγάλη διαδρομή, στη σειρά μέχρι στιγμής έχουν φανεί ελάχιστα. Τώρα, λοιπόν, που οι δημιουργοί έχουν εξαντλήσει την ύλη των βιβλίων, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν σε ορισμένα κομμάτια που έχουν αφήσει αναξιοποίητα. Enter Greyjoys. Ο Εουρον, που λες, είναι ο πιο αδίστακτος από όλους. Αρκεί να σου αναφέρω ότι το πλοίο του, Σιωπή, αποτελείται από ναύτες που του έκοψε ο ίδιος προσωπικά τη γλώσσα. 

Νταινέρυς Ταργκάριεν

Κάθε χρόνο λέμε ότι αυτό θα είναι το έτος της Νταινέρυς. Και κάθε φορά η τελευταία απόγονος των Ταργκάριεν καταφέρνει να μπλέξει σε μπελάδες που την αποσπούν από τον κύριο στόχο της: να επιστρέψει στο Γουέστερος και να κατακτήσει τον θρόνο που δικαιωματικά της ανήκει με αίμα και φωτιά. Τώρα βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη θέση, μια και αιχμαλωτίστηκε από τους Ντοθράκι, οι οποίοι την πηγαίνουν στην πρωτεύουσά τους για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της. Σημαντική λεπτομέρεια; Ο μεγαλύτερος από τους τρεις δράκους της, ο Ντρόγκον, κυκλοφορεί ελεύθερος και κάποια στιγμή θα αποφασίσει ότι δεν θέλει να βλέπει τη μητέρα του να κακοποιείται από βαρβάρους (κάπως έτσι την έσωσε και στον προηγούμενο κύκλο). Σιγά-σιγά και καθώς βρισκόμαστε στα τρία τέταρτα της σειράς, η Νταινέρυς θα πρέπει επιτέλους να αρχίσει να κάνει προετοιμασίες για να φτάσει στο Γουέστερος. Θα τη δούμε από φέτος να ξεκινά να κάνει σχέδια; 

Σάνσα Σταρκ


Τα τρέιλερ εστιάζουν στην απόδρασή της μαζί με τον Θήον από το Γουίντερφελ (στην προηγούμενη σεζόν τους είδαμε να πηδούν από τα τείχη για να ξεφύγουν από τον ψυχοπαθή Ράμσεϊ). Στις σκηνές αυτές βλέπουμε επίσης να τους περικυκλώνουν -μάλλον οι διώκτες τους-, αλλά βλέπουμε και την Μπριέν να αναλαμβάνει δράση. Αν ήταν να στοιχηματίσω, θα έλεγα πως η Σάνσα καταφέρνει να δραπετεύσει. Σε αυτή την περίπτωση, είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει τους ευγενείς που παραμένουν πιστοί στους Σταρκ, μια και ο Τζον θεωρείται νεκρός και η Αρυα συνεχίζει την προετοιμασία της ως νίντζα στην άλλη άκρη του ωκεανού. Η ίδια η Σόφι Τέρνερ, που υποδύεται τη Σάνσα, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο “Entertainment Weekly” ότι αυτή είναι η σεζόν για την οποία είναι περισσότερο ενθουσιασμένη, καθώς ο χαρακτήρας της ορθώνει το ανάστημά του. Οντως, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι απέναντι σε τέτοιες δηλώσεις, αλλά αυτή τη φορά ίσως να μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα. 

Τζέιμι Λάννιστερ


Μία αποστολή είχε ο Τζέιμι σε ολόκληρο τον πέμπτο κύκλο: να προστατεύσει την κόρ..., συγγνώμη, ανιψιά του, Μυρσέλλα. Απέτυχε παταγωδώς και στο τέλος της προηγούμενης σεζόν τον είδαμε να ταξιδεύει προς το Κινγκς Λάντινγκ, με το βλαστάρι του να ξεψυχά εν πλω. Μετά τις στιγμές πένθους, οι Λάννιστερ πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Τζέιμι. Στα τρέιλερ τον βλέπουμε να στρέφεται εναντίον των θρησκόληπτων φανατικών που κόβουν και ράβουν στην πρωτεύουσα του Γουέστερος. Τον βλέπουμε, όμως, και ανάμεσα σε ένα στρατόπεδο των Λάνιστερ, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε εκστρατεία. Δύο είναι τα σενάρια. Θα κινηθεί είτε εναντίον των Μαρτέλ (των υπευθύνων για τον θάνατο της Μυρσέλλα) είτε εναντίον των Τάλι (της οικογένειας της Κάτλιν Σταρκ) στα Ρίβερλαντς. Πολύς κόσμος ποντάρει στο δεύτερο. Συνάδει, άλλωστε, και με την ύλη των βιβλίων.

 

Αλγόριθμος προβλέπει ποιοι θα πεθάνουν στο Game of Thrones

Φοιτητές του πανεπιστημίου του Μονάχου δίνουν απάντηση με αλγόριθμο στην ερώτηση του "ενός εκατομμυρίου": "Ποιός θα είναι ο επόμενος θάνατος στο Game of Thrones;".

Σε ένα από τα μαθήματα του πανεπιστημίου του Μονάχου, φοιτητές πληροφορικής δημιούργησαν ένα λογισμικό που ερευνά στο διαδίκτυο πληροφορίες για τη σειρά, και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται, δίνοντας ποσοστά πιθανοτήτων. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα μπορεί να καθορίσει τις πιθανότητες που έχει κάθε χαρακτήρας να πεθάνει, καθώς προχωρούν τα επεισόδια της σειράς.

Ο Γκάι Γιάχνταβ (Guy Yachdav), φοιτητής και μεγάλος φαν της σειράς του HBO, είχε την αρχική ιδέα για αυτό το καινοτόμο πρότζεκτ. Συνολικά, 40 σπουδαστές δουλεύουν πάνω στο πρόγραμμα, έχοντας αναπτύξει και τελειοποιήσει την εφαρμογή σε περίπου 50 ημέρες.


"Εξετάσαμε 24 χαρακτήρες και πόσοι συγγενείς τους έχουν πεθάνει. Αυτό που έδειξαν τα αποτελέσματα είναι ότι αν η μητέρα έχει πεθάνει στη σειρά, αυξάνονται οι περιπτώσεις να πεθάνει και ο ήρωας", αναφέρει στη Deutche Welle μια από τις συμμετέχουσες στο πρότζεκτ, η Τατιάνα Γκόλντμπεργκ (Tatyana Goldberg).


Στη συνέχεια, όπως εξηγεί η ίδια στο γερμανικό δίκτυο, άλλος ένας παράγοντας είναι το φύλο του χαρακτήρα. "Οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν όσο προχωράει μια σεζόν. Συγκεκριμένα, οι επιρρεπείς ηλικίες είναι από 20 έως 40 ετών. Αν ένας ήρωας είναι ακριβώς 40, είναι ασφαλής".


Η κύρια πηγή πληροφοριών είναι η βάση δεδομένων στο "Game of Thrones Wiki", την οποία χειρίζεται ο ίδιος ο συγγραφέας της σειράς George R.R. Martin, εξηγεί η ιταλίδα φοιτήτρια Κριστιάν Νταλάγκο (Christian Dallago). "Ο Μάρτιν μας δήλωσε ότι το πρότζεκτ μας είναι πολύ συναρπαστικό, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβε τι ακριβώς κάνουμε".

Προβλέψεις για την 6η σεζόν

Ο αλγόριθμος έχει αποδειχθεί ότι είναι ακριβής σε ποσοστό 74%, στους θανάτους όλων των σεζόν που έχουν προβληθεί. Εάν τα αποτελέσματα συνεχίσουν να είναι ακριβή, τότε στην 6η σεζόν, που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα, τα πράγματα φαίνονται άσχημα για τον νεαρό βασιλιά Τόμεν Μπαράθεον, του οίκου των Λάννιστερ με πιθανότητες 97% να πεθάνει, αλλά και τη μητέρα των δράκων Ντενέρις Ταργκάριεν (Καλίσι), με 95%.


«Θα με σοκάρει το γεγονός αν όντως πεθάνει η Καλίσι, αλλά δεν το πιστεύω ακόμη. Απλά είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει», αναφέρει η Γκόλντμπεργκ στη DW. Ωστόσο, ο αλγόριθμος δεν επιβεβαιώνεται πάντα από τις εξελίξεις στη σειρά. Το ποσοστό θνησιμότητας για τον Τζον Σνόου, ο οποίος φαίνεται να έχει πεθάνει στην 5η σεζόν, είναι πολύ χαμηλά, μόλις στο 11%.
Η τεχνολογία μίλησε, αναμένονταιA πλέον να διαδραματιστούν όλα στη μικρή οθόνη.


Πηγή: Πρωτο Θέμα, CNN.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ατ
Οι αταξίες του ιδιωτικού σχολείου του «βουνού» Ataxia στο Στείρι Βοιωτίας
Οι απογοητευμένοι γονείς που αναγκάστηκαν να πάρουν τα παιδιά τους από το αυτοαποκαλούμενο πρώτο «δημοκρατικό σχολείο του βουνού» και τα αναπάντητα...
Οι αταξίες του ιδιωτικού σχολείου του «βουνού» Ataxia στο Στείρι Βοιωτίας
ELLINIKHGLOSSA
Γλώσσα: Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιεί όλη η ανθρωπότητα
Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας είναι τεράστιος, όπως αποδεικνύουν οι δεκάδες λέξεις που δανείσαμε παγκοσμίως για να έχουν να συνεννοούνται οι...
Γλώσσα: Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιεί όλη η ανθρωπότητα