Thumbnail
Παναγιώτης Κάτσικας

Νέα απεργιακή κινητοποίηση  κήρυξε η ΠΟΕΣΥ η οποία θα ξεκινήσει στις 6 π.μ. της Κυριακής 24 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 π.μ. της Μ. Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΟΕΣΥ για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Εδώ να σημειώσουμε ξανά κάτι πολύ σημαντικό. Τις ημέρες της απεργίας που καλούν οι ομοσπονδίες, όλα τα ενημερωτικά site εκτός από 4, 5 δουλεύουν κανονικά.

Ανοιχτή καταγγελία για την υπονομευτική στάση της ΕΣΗΕΑ

Το alfavita.gr συμμετέχει εδώ και χρόνια στις απεργίες των δημοσιογράφων δίνοντας στήριξη και αλληλεγγύη στους αγώνες του κλάδου.

Συμμετείχε στην προηγούμενη 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων παρά την υπονομευτική στάση της ΕΣΗΕΑ που σαν να βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία, αφήνει τους εργαζόμενους στον ηλεκτρονικό τύπο στο έλεος των εργοδοτών και κλείνει τα μάτια στην απεργοσπασία σχεδόν όλων των site! To alfavita.gr συμμετείχε στην απεργία παρά το ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοί της δεν καλύπτονται από τις γραφεικορατικές διοικήσεις που προκήρυξαν την απεργία.

Συμμετείχε στην απεργία παρόλο που είναι το μέσο που πλήττεται περισσότερο από αυτήν καθώς ζει από την επισκεψιμότητά του και όχι από τα πακέτα των διαφημίσεων που τσιμπούν τα site των μεγαλοεκδοτών-δημοσιογράφων που κάνουν απεργοσπασία.

Η γραφειοκρατική ηγεσία της ΕΣΗΕΑ  είναι η μόνη υπεύθυνη για αυτό που συμβαίνει στο διαδικτυακό τύπο "αβαντάροντας" τους εκδότες-δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να γίνεται το εξής αμίμητο:  Nα απεργούν οι ίδιοι και να μην κλείνει το δημοσιογραφικό μέσο που κατέχουν! Κλείνει τα μάτια στην μπίζνα του διαδίκτυου όπου εκεί παίζονται όλα τα μεγάλα deal με τις διαφημίσεις. Κλείνει τα μάτια  στις συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους του ηλεκτρονικού τύπου.

Η γραφειοκρατική ηγεσία της ΕΣΗΕΑ εδώ και αρκετά χρόνια πριμοδοτεί και αναπαράγει το θολό καθεστώς που επικρατεί στον ηλεκτρονικό τύπο, κόβοντας επί της ουσίας τη δυνατότητα των εργαζόμενων να μπορέσουν να αντισταθούν και να κινητοποιηθούν συλλογικά απέναντι στις μαύρες συνθήκες που επικρατούν στα μέσα που εργάζονται! 

Παράλληλα τους καλεί να κάνουν απεργία ενώ την ίδια ώρα τους φτύνει κατάμουτρα, δεν τους αναγνωρίζει, διοργανώνοντας μια απεργία φιάσκο.

Στα πλαίσια αυτών των αρνητικών συσχετισμών στον κλάδο και όσο κυριαρχεί η ενδοτική γραφειοκρατία, ο διαχωρισμός σε εργαζόμενους δημοσιογράφους στον έντυπο τύπο και σε εργαζόμενους φαντάσματα στον ηλεκτρονικό όχι μόνο αδυνατίζει αλλά λειτουργεί ενάντια στους αγώνες των δημοσιογράφων. 

Υ.Γ. Στην 48ωρη απεργία που μας πέρασε (Πέμπτη, Παρασκευή) όπως είπαμε στην αρχή το 99% site έκανε απεργοσπασία. Άφαντη έως τώρα είναι η ηγεσία της ΕΣΠΗΤ (ένωση συντακτών ηλεκτρονικού & περιοδικού τύπου) η οποία αρκείται στο να αναπαράγει στο site της, τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΣΥ!

Παναγιώτης Κάτσικας

εκδότης alfavita.gr
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά