Thumbnail

Στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Αλέκος Αλαβάνος στο περιθώριο του 6ου Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, επισημαίνοντας «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον έτσι και αλλιώς, αλλά και δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κανένα πρόβλημα». Πρόσθεσε δε, ότι χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες, όχι για να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας και να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρέπει να φύγουν και οι δύο, η Ελλάδα να απαλλαγεί από το μνημονιακό μπλοκ, από όλους τους μνημονιακούς και τα μνημονιακά κόμματα».

«Υπάρχει εναλλακτική λύση με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης, με έξοδο από την ευρωζώνη, με διακοπή αποπληρωμής του χρέους, με ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, με στήριξη μισθών και συντάξεων, με επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων. Η χώρα αυτή την ώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο ΕΑΜ, ένα πλατύ, ευρύ εθνικό μέτωπο, κοινωνικό μέτωπο, ταξικό μέτωπο, δημοκρατικό μέτωπο για να μπορέσουμε να ανασάνουμε», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δήλωσε «ευπρόσδεκτο το κόμμα, είναι επιλογή της».

Την άποψη ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο διατύπωσε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» Αλέκος Αλαβάνος, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επαγγελματικά λέει ψέματα».

«Διότι είναι πολύ σαφές και για αυτό έχει αυτόν τον πανικό η κυβέρνηση... ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αλλά ταυτόχρονα νέα μέτρα, μεταρρυθμιστικά, όπως λέει, που θα κάνουν την οικονομία λειτουργική, καταλαβαίνετε ότι στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση μια ημέρα νωρίτερα», υπογράμμισε.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη Αριστερά που δεν προδίδει, που κρατάει τον λόγο της, που μιλάει με καθαρά χαρτιά και είναι έντιμη απέναντι στον κόσμο».

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Παναγιώτης Σωτήρης και ο Θέμης Τζήμας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή