Thumbnail
Οι τοποθετήσεις των Ομοσπονδιών

24ωρη απεργία προκήρυξαν για αύριο οι εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Δομές  και  ΕΚΑΒ, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί της Πέμπτης έξω από το  υπουργείο Υγείας  και πορεία προς την  πλατεία Κλαυθμώνος . Η Ομοσπονδία κάνει λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης», ένταξη των μελών της στα ΒΑΕ και  επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ.

 Αλλά και ο  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης. Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου «αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία, οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synedriasi-1.jpg
Περιστέρι: Γονείς και εκπαιδευτικοί ενώνουν δυνάμεις για αντιπολεμικές δράσεις
Κοινό κάλεσμα σε συλλόγους, γονείς και εκπαιδευτικούς για μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση στις 29 Απριλίου
Περιστέρι: Γονείς και εκπαιδευτικοί ενώνουν δυνάμεις για αντιπολεμικές δράσεις
τεμπη
Δίκη για τα Τέμπη: Διακοπή έως τις 27 Απριλίου με εκατοντάδες παραστάσεις στην κατηγορία
Στο επίκεντρο η μαζική συμμετοχή συγγενών και φορέων – Αναμένεται και η παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου
Δίκη για τα Τέμπη: Διακοπή έως τις 27 Απριλίου με εκατοντάδες παραστάσεις στην κατηγορία
Νίκος Παπαϊωάννου
Κατατακτήριες εξετάσεις: Νέο πλαίσιο εισαγωγής στα ΑΕΙ - Υπεγράφη η ΚΥΑ
Την απόφαση για το νέο πλαίσιο εισαγωγής στα ΑΕΙ μέσω των κατατακτηρίων εξετάσεων υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Κατατακτήριες εξετάσεις: Νέο πλαίσιο εισαγωγής στα ΑΕΙ - Υπεγράφη η ΚΥΑ