Thumbnail
Aναμένεται η δημοσίευση απόφασης 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, άμεσα αναμένεται η δημοσίευση απόφασης με την οποία θα επιτρέπεται ελεύθερα το "σπάσιμο" προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς επίσης και η δυνατότητα αποπληρωμής δανείων. Οι δύο αυτές κινήσεις δεν θα είναι αλληλένδετες, δηλαδή το "σπάσιμο" προθεσμιακής κατάθεσης δεν θα επιτρέπεται με σκοπό την αποπληρωμή δανείου, αλλά θα λειτουργούν η καθεμία αυτόνομα. Στο πλαίσιο αυτό, το "σπάσιμο" προθεσμιακής κατάθεσης θα επιτραπεί χωρίς καμία προϋπόθεση. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής δανείων, μέχρι του 50% του συνολικού τους υπολοίπου.

Τα συγκεκριμένα μέτρα χαλάρωσης αναμένεται να ακολουθηθούν και από άλλα, με μεγαλύτερη σημασία για την αγορά, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Ειδικότερα, στην παρούσα φάση συζητείται ο χαρακτηρισμός ως "νέου χρήματος" για όσες καταθέσεις θα γίνονται από επιχειρήσεις, αλλά και από ιδιώτες ούτως ώστε αυτές να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα. Αυτό σημαίνει ότι για τις καταθέσεις αυτές, ο καταθέτης θα μπορεί να κάνει ανάληψη για όποιο ποσό θέλει και χωρίς να υπόκειται στον περιορισμό των 420 ευρώ εβδομαδιαίως. Γενικότερα, πάντως, στα υπό διαπραγμάτευση μέτρα χαλάρωσης δεν βρίσκεται ακόμη η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σχετική ανάγκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα