Μη κρατικά πανεπιστήμια: Ψηφίστηκε η νέα τροπολογία μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ – Τι αλλάζει για τους φοιτητές

Κοινωνία 0

Τι αλλάζει στα capital controls

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Aναμένεται η δημοσίευση απόφασης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, άμεσα αναμένεται η δημοσίευση απόφασης με την οποία θα επιτρέπεται ελεύθερα το "σπάσιμο" προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς επίσης και η δυνατότητα αποπληρωμής δανείων. Οι δύο αυτές κινήσεις δεν θα είναι αλληλένδετες, δηλαδή το "σπάσιμο" προθεσμιακής κατάθεσης δεν θα επιτρέπεται με σκοπό την αποπληρωμή δανείου, αλλά θα λειτουργούν η καθεμία αυτόνομα. Στο πλαίσιο αυτό, το "σπάσιμο" προθεσμιακής κατάθεσης θα επιτραπεί χωρίς καμία προϋπόθεση. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής δανείων, μέχρι του 50% του συνολικού τους υπολοίπου.

Τα συγκεκριμένα μέτρα χαλάρωσης αναμένεται να ακολουθηθούν και από άλλα, με μεγαλύτερη σημασία για την αγορά, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Ειδικότερα, στην παρούσα φάση συζητείται ο χαρακτηρισμός ως "νέου χρήματος" για όσες καταθέσεις θα γίνονται από επιχειρήσεις, αλλά και από ιδιώτες ούτως ώστε αυτές να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα. Αυτό σημαίνει ότι για τις καταθέσεις αυτές, ο καταθέτης θα μπορεί να κάνει ανάληψη για όποιο ποσό θέλει και χωρίς να υπόκειται στον περιορισμό των 420 ευρώ εβδομαδιαίως. Γενικότερα, πάντως, στα υπό διαπραγμάτευση μέτρα χαλάρωσης δεν βρίσκεται ακόμη η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σχετική ανάγκη.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται υποχρεωτικά σε απόσυρση έως το 2028;

Νέο χριστουγεννιάτικο επίδομα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Υπουργείο Παιδείας: 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία