Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αρνητικά συναισθήματα λόγω οικονομικής κρίσης εκφράζει το 44% των Ελλήνων

Αρνητικά συναισθήματα λόγω οικονομικής κρίσης εκφράζει το 44% των Ελλήνων, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά άτομα με χαμηλό εισόδημα, ενώ παράλληλα παρατηρείται αύξηση της καταθλιπτικής διάθεσης, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Επιπλέον, η υγεία των Ελλήνων ακολουθεί πτωτική τάση, αφού το 25% αδυνατεί να λάβει τη θεραπεία του λόγω κόστους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ (10-12 Δεκεμβρίου), η υγεία του ελληνικού πληθυσμού καταγράφεται ως σταθερά πτωτική, ενώ διαπιστώνεται ευθεία συσχέτιση του αυτοαναφερόμενου επιπέδου υγείας με το εισόδημα. Σύμφωνα με την έρευνα παρατηρείται πτώση του επιπέδου της υγείας στις νεαρές ηλικίες, μεταξύ 2011 και 2015.

Το 1/3 των Ελλήνων τον περισσότερο καιρό δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν το σύνολο των εισοδημάτων κατευθύνεται σε λογαριασμούς και χρέη, η αυτοεκτίμηση υγείας να βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο. Επίσης, για λόγους κόστους, το 25% του πληθυσμού δεν λαμβάνει τη θεραπεία του ή δεν κάνει τις ενδεδειγμένες ιατρικές εξετάσεις. 

Οι Έλληνες βαθμολογούν, κατά μέσο όρο, με 74% την κατάσταση της υγείας τους όταν το 100 αναλογεί στην άριστη υγεία. Τα υψηλότερα ποσοστά καλής υγείας, καταγράφονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα χειρότερα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, λόγω δυσχερούς πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. 

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και in.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Στους αληθινούς δασκάλους μου - Αυτούς που θυμάμαι να φαντάζονται
Φίλε και δάσκαλέ μας, όλο και περισσότερο μας λείπεις. Ιδιαίτερα τώρα, στις εξετάσεις, εμείς σε χρειαζόμαστε πιο πολύ απ’ όσο οι μαθητές.
Στους αληθινούς δασκάλους μου - Αυτούς που θυμάμαι να φαντάζονται
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πάνω από 231.000 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών από το 2018
Τι δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τον όγκο των εκπαιδευτικών που έχει παρακολουθήσει κάποιου είδους επιμόρφωση την...
ΙΕΠ: Πάνω από 231.000 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών από το 2018