Thumbnail
«Νομοθετήσατε; Ε, και; Ξενομοθετήστε!»

Απαράδεκτο και εθνικά ταπεινωτικό για την πατρίδα μας είναι το νέο Μνημόνιο που εξαναγκάστηκε να υπογράψει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Σύνοδο Κορυφής, που άρχισε την Κυριακή και τελείωσε έπειτα από δεκαεφτά ώρες το πρωί της Δευτέρας, στις Βρυξέλλες. Και τι δεν λέει αυτή η επαίσχυντη συμφωνία, η οποία καταλύει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και τη μετατρέπει σε πανάθλιο ευρωγερμανικό προτεκτοράτο του 21ου αιώνα.

«Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς [σ.σ.: εννοούν την τρόικα] όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς με επαρκή χρόνο πριν υποβληθούν σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή» αναφέρει ρητά η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης!

Με άλλα λόγια, οι ξένοι υπαλληλίσκοι της τρόικας θα μαθαίνουν και θα αποφασίζουν αυτοί, δίνοντας την άδειά τους για το τι επιτρέπεται να... νομοθετούν οι Έλληνες βουλευτές! Απίστευτο! Τι να την κάνουμε τη Βουλή, αφού η γερμανική καγκελαρία θα καθορίζει την ημερήσια διάταξη του ελληνικού κοινοβουλίου και οι Έλληνες βουλευτές θα επιτρέπεται να ψηφίζουν μόνο νόμους που έχει προεγκρίνει το Βερολίνο; Ούτε ως... επαρχιακό συμβούλιο δεν αξίζει πλέον!

«Νομοθετήσατε; Ε, και; Ξενομοθετήστε!»

Δεν αρκέστηκαν σε αυτό οι Γερμανοί. Προχώρησαν και επέβαλαν τον πλήρη διασυρμό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κοινοβουλίου, απαιτώντας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να υποχρεώνεται να συμφωνήσει και σε αυτή την εξωφρενική απαίτηση του Βερολίνου: «Εξαιρουμένου του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει με στόχο να τροποποιήσει τους νόμους που εισήχθησαν σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, συνιστώντας υπαναχώρηση σε δεσμεύσεις προηγουμένων προγραμμάτων»!

Να ξε...νομοθετήσει τους νόμους που ψήφισε η Βουλή και να πάρει πίσω η κυβέρνηση Τσίπρα όσες αποφάσεις της δεν εγκρίνουν οι Γερμανοί καλούν, δηλαδή, ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ οι οικονομικοί επικυρίαρχοι της χώρας μας! Καλεί, δηλαδή, το Βερολίνο την κυβέρνηση να... ξανακλείσει την ΕΡΤ, να ξανααπολύσει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και πάει λέγοντας!

Επειδή όμως οι Γερμανοί είναι παρά τα φαινόμενα... καλόκαρδοι άνθρωποι που αγαπούν τους Έλληνες, αφήνουν και εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση Τσίπρα. Της επιτρέπουν, λοιπόν, ή να πάρει πίσω τις αποφάσεις της «ή να προσδιορίσει καθαρά αντισταθμιστικά ισοδύναμα για τα κεκτημένα δικαιώματα που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια»! Να βρει, δηλαδή, ο Τσίπρας από πού θα κόψει το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ή να φορτώσει σε άλλους το βάρος της μισθοδοσίας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Ανθελληνικό γερμανικό μίσος

Πανηγύριζε την Τρίτη η σοσιαλδημοκρατική γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου στον κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο της: «Ο Τσίπρας υποτάσσεται στα κράτη του ευρώ». Εξίσου θριαμβευτικός και ο υπότιτλος, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα κόψει τις συντάξεις, θα αυξήσει τους φόρους και θα ιδιωτικοποιήσει την κρατική περιουσία»!

«Ποτέ μέχρι τώρα δεν βρισκόταν η Αθήνα μπροστά σε τόσο βαθιές περικοπές όσο σήμερα» έγραφαν οι τίτλοι άλλου άρθρου της ίδιας εφημερίδας την ίδια μέρα. «Στην Ευρώπη έχει νέους εχθρούς η Άνγκελα Μέρκελ από τη νύχτα των Βρυξελλών. Αντιθέτως, στον συνασπισμό του Βερολίνου “τρώνε το ξύλο” ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» ήταν ο τίτλος άλλης ανάλυσης της Süddeutsche Zeitung.

Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να απουσιάζει από τον χορό και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Η Ελλάδα είναι αλλιώς, λέγεται τώρα, ίσως πρέπει να τη μετρούμε στα Βαλκάνια, στην Ανατολή, όχι όμως στην Ευρώπη» έγραφε στο τελευταίο τεύχος του, που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Κτηνώδης ο ισχυρισμός του γερμανικού περιοδικού: «Αυτή η εποχή πηγαίνει προς το τέλος της. Μια [σ.σ.: Ευρωπαϊκή] Ένωση χωρίς την “κοιτίδα της Δημοκρατίας”, αδιανόητη μέχρι προ ολίγου, δεν τρομάζει πια κανέναν» ισχυρίζεται.

Εξώφυλλο, φυσικά, η Ελλάδα στο περιοδικό και αυτή την εβδομάδα. «Οι Έλληνές μας – Προσέγγιση σε έναν παράξενο λαό» ο τίτλος του εξωφύλλου. Λες και οι «Ούννοι» της Γερμανίας, όπως τους αποκαλούσε ολόκληρη η Ευρώπη κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον του γερμανικού ναζισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ποτέ δυνατόν να καταλάβουν τους Έλληνες...

Αντιγερμανικό μίσος

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η στάση της Γερμανίας προκάλεσε έκρηξη αντιγερμανικού μίσους σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, πράγμα που βρήκε την αντανάκλασή του το απόγευμα της Κυριακής με ένα tweet που ανέβηκε στο twitter από Ισπανούς ακτιβιστές και έλεγε ότι «Αυτό είναι πραξικόπημα» («This is a coup»), αναφερόμενο στην επιχείρηση στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να αποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα τους όρους και τις απαιτήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – όρους εξαθλίωσης του ελληνικού πληθυσμού.

Η Süddeutsche Zeitung ομολογεί ότι σε ελάχιστες ώρες πάνω από 400.000 (!) χρήστες του twitter είχαν αναρτήσει tweets αναφερόμενοι στο «Αυτό είναι πραξικόπημα». Μεταξύ αυτών και ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. «Προφανώς δεν αρκεί στη Γερμανία η επί της ουσίας παράδοση της κυβέρνησης Τσίπρα. Πολύ περισσότερο πρόκειται για πλήρη ταπείνωση της Ελλάδας» έγραψε η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στο tweet του Κρούγκμαν.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο» έγραψε κι ο διάσημος τη δεκαετία του 1990, νεαρός τότε, Αμερικανός Τζέφρι Σαξ, ο οποίος εφάρμοσε νεοφιλελεύθερες συνταγές στη Ρωσία του Γέλτσιν και μόλις είδε τα αποκρουστικά αποτελέσματά τους πέρασε στο στρατόπεδο των προοδευτικών οικονομολόγων. Ο Σαξ έκανε λόγο για «φρικαλεότητες των Γερμανών» στην περίπτωση της Ελλάδας, στιγματίζοντας με αλλεπάλληλα tweets την πολιτική του Βερολίνου.

Εναντίον μας η γαλλική Δεξιά

Δεν είναι μόνοι τους οι Γερμανοί εναντίον της Ελλάδας. Εκτός από τις αποκαλούμενες «ανατολικές και νότιες επαρχίες του Ράιχ» –βαλτικές χώρες, Φινλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία– το Βερολίνο έχει στο πλευρό του και τη γαλλική Δεξιά του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος προσπαθεί με τη βοήθεια των Γερμανών να ξαναγίνει πρόεδρος της Γαλλίας.

Η γραμμή της γερμανόδουλης γαλλικής Δεξιάς εκφράζεται καθαρά από το περιοδικό Le Point και λιγότερο ευκρινώς από το περιοδικό L’Express.

«Οι τσαρλατάνοι εναντίον της Ευρώπης» (!) ήταν ο κεντρικός τίτλος του πρώτου περιοδικού αυτή την εβδομάδα στο εξώφυλλο, συνοδευόμενο από φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα. «Η Διεθνής των απατεώνων» έγραφε στον υπότιτλο του εξωφύλλου. «Τσίπρας, Ιγκλέσιας, Μελανσόν, Λεπέν» ανέφερε στον υπέρτιτλο, δείχνοντάς μας έτσι ποιοι είναι κατά τη γαλλική κοινωνική Ακροδεξιά οι «τσαρλατάνοι» και οι «απατεώνες».

«Πώς να σώσουμε την Ευρώπη» είναι ο τίτλος του εξωφύλλου του δεύτερου περιοδικού. Το L’Express γράφει στο τεύχος αυτό με χοντρά γράμματα: «Αντίθετα με αυτό που ισχυρίζεται η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, το ελληνικό “όχι” δεν είναι τόσο μια νίκη της δημοκρατίας παρά μια καθαρή κατηφόρα για την τραγωδία»! Στον αρθρογράφο Κριστιάν Μαρκαριάν, μάλιστα, προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός με το συντριπτικό «όχι» του «προτίμησε το άλμα στο άγνωστο από την ακραία λιτότητα»!

Βαθιά κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Πολιτική κρίση στην Ελλάδα από τις παραχωρήσεις του Τσίπρα στην Ευρώπη» έγραφε η κεντροαριστερή ισπανική εφημερίδα El País. Η γαλλική Libération έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους: «Ελλάδα – Η εθνική ήττα». Όσο για την ιταλική La Stampa, αυτή είχε τίτλο «Η διάσωση κάνει κομμάτια την Ελλάδα».

Όλοι αυτοί τίτλοι πρωτοσέλιδοι, κεντρικοί. Σε ολόκληρη την Ευρώπη κυριαρχεί κλίμα κηδείας για τη χώρα μας. Κανένας σεβασμός στο υπερήφανο «όχι» του λαού μας. Αφού το απεμπόλησε η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα που το ζήτησε και το πήρε, πώς είναι δυνατόν να το σεβαστούν οι ξένοι!

Επίκαιρα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Οργή και αγανάκτηση για τη σύλληψη εκπαιδευτικών μετά από μήνυση γονέα: «Λόγια του αέρα» από ΥΠΑΙΘΑ για προστασία των εκπαιδευτικών
«Μας εξοργίζουν όλα αυτά μετά και τις 12 φαστ τρακ αγωγές στην ΔΟΕ για την αξιολόγηση που εκδικάζονταν την επόμενη κιόλας μέρα»
Οργή και αγανάκτηση για τη σύλληψη εκπαιδευτικών μετά από μήνυση γονέα: «Λόγια του αέρα» από ΥΠΑΙΘΑ για προστασία των εκπαιδευτικών
benzini.jpg
Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στα Άνω Λιόσια: Τον απείλησε με όπλο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου
Ένα πολυτελές αυτοκίνητο σταμάτησε στο βενζινάδικο, ενώ εκείνο έκλεινε και ο οδηγός ζήτησε να γεμίσει το ρεζερβουάρ του οχήματος, ωστόσο ο υπάλληλος...
Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στα Άνω Λιόσια: Τον απείλησε με όπλο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου