Thumbnail

 

Το ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα χρειαστεί πρόσθετη κρατική επιχορήγηση έως 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου για να είναι σε θέση να καταβάλει πλήρεις τις συντάξεις στους συνταξιούχους του, ενώ το 2013 το ταμειακό πρόβλημα θα γίνει οξύτερο αν τα έσοδα εξακολουθήσουν να μειώνονται εξ´ αιτίας της αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων.
 
Το σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Ν. Χατζόπουλος μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:
 
1. Το ΙΚΑ ΕΤΑΜ έχει απορροφήσει στο 9μηνο το 87,9% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης!
 
2. Τα έσοδα στο οκτάμηνο του 2012 είναι κατά μέσο όρο μειωμένα κατά 18-19% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και φτάνουν τα 522 εκατ ευρώ το μήνα, δηλ τα 6,240 δισ. σε ετήσια βάση. Αν αφαιρεθεί η κρατική επιχορήγηση που ήδη εχει απορροφηθεί (4,1 δισ. ευρώ) τα έσοδα περιορίζονται στα 10,3 δισ. ευρώ, όταν οι υποχρεώσεις για τις πληρωμές των συντάξεων θα είναι τουλάχιστον 11,08 δισ. ευρώ. Δηλ θα λείψουν 780 εκατ ευρώ και συνολικά 1,430 δισ. αν αφαιρεθεί και η προκαταβολή των 650 εκατ. ευρώ του 2012 που είχε δοθεί στα τέλη του 2011 για να καλυφθούν οι τότε ανάγκες για πληρωμές.
 
3. Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έχει γίνει για να περιοριστεί, με βάση και τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία, η εισφοροδιαφυγή των 6 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στις νέες προωθούμενες σε περικοπές.
 
"Χωρίς την κρατική επιχορήγηση και με αυτόν τον κατήφορο, οι συντάξεις το 2013 θα έπρεπε να πέσουν στα...400 ευρώ κοντά δηλ στο εγγυημένο, με βάση τον Ασφαλιστικό νόμο, βοήθημα των 360 ευρώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε", κατέληξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
 
Πηγή: newsbomb

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thrania
Πενθήμερο δράσεων στα σχολεία: Μαθητές σε ποδηλατικές εμπειρίες μετά το Πάσχα
Ο αθλητισμός και η μάθηση συνδυάζονται σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι για την κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών
Πενθήμερο δράσεων στα σχολεία: Μαθητές σε ποδηλατικές εμπειρίες μετά το Πάσχα
στακα
Στάκα: Το αυθεντικό κρητικό έδεσμα και πως να το φτιάξετε στο σπίτι
Η στάκα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της Κρήτη, βαθιά συνδεδεμένο με την παράδοση και τη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού.
Στάκα: Το αυθεντικό κρητικό έδεσμα και πως να το φτιάξετε στο σπίτι
G-mail
Η Google ανοίγει το δρόμο για αλλαγή διεύθυνσης Gmail χωρίς απώλεια δεδομένων
Μετά από χρόνια αιτημάτων, οι χρήστες πλέον μπορούν να αλλάξουν το email τους εύκολα, διατηρώντας όλα τα μηνύματα, αρχεία και ρυθμίσεις
Η Google ανοίγει το δρόμο για αλλαγή διεύθυνσης Gmail χωρίς απώλεια δεδομένων