Thumbnail
Στον εισαγγελέα

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε τις εξηγήσεις του ως ύποπτος για δύο κακουργήματα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Αντωνία Ξυνού

Ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα Ιω. Δραγάτση βρέθηκε για περίπου τέσσερις ώρες ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ.

Ο Στ. Παπασταύρου κατέθεσε τις εξηγήσεις του ως ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Παπασταύρου δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, κ. Ναμίας, είπε πως θα σταλεί ανακοίνωση για το θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας ερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Παπασταύρου σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκ. ευρώ στην τράπεζα HCBS.
 
Τι υποστηρίζει;

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε ο ίδιος με τον πατέρα του, ο οποίος έχει αποβιώσει,αλλά και τη μητέρα του η οποία, επίσης, κλήθηκε ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.
Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να υποστηρίζει ότι υπήρξε διαχειριστής λογαριασμού του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και τα κεφάλαια που καταγράφονται ανήκουν σε εκείνον. Ωστόσο,  δεύτερος πληρεξούσιος στον επίμαχο λογαριασμό εμφανιζόταν ο πατέρας του και ως τρίτη η μητέρα του.

Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα