Thumbnail
Απλές συμβουλές

Όποιο φρούτο σου αρέσει μπαίνει στην κατσαρόλα μαζί με ζάχαρη και γίνεται υπέροχη σπιτική μαρμελάδα, για να αλείφεις στο ψωμί ή να τη βάζεις στο γιαούρτι σου, απολαμβάνοντας ένα γλυκύτατο επιδόρπιο χωρίς χημικά σιρόπια και συντηρητικά.

Τα υλικά:
Όλες οι μαρμελάδες γίνονται από ψιλοκομμένα φρούτα ή πολτό φρούτων και ζάχαρη.

Θα υπολογίζεις ¾ φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρούτο ή πολτό φρούτων. Αν το φρούτο είναι ξινό, τότε θα χρησιμοποιήσεις ίση ποσότητα φρούτων και ζάχαρης. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις καστανή ζάχαρη.

Πώς θα φτιάξεις τη μαρμελάδα:
Καθαρίζεις το φρούτο και το ψιλοκόβεις (ή το πολτοποιείς, αν θέλεις η μαρμελάδα να έχει πιο λεία υφή). Το βράζεις με ελάχιστο νερό και, όταν μαλακώσει, προσθέτεις τη ζάχαρη.

Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Για να δεις αν είναι έτοιμη, τη δοκιμάζεις ως εξής: Ρίχνεις λίγη ποσότητα σε ένα κρύο πιάτο και σπρώχνεις την επιφάνεια ελαφρά με το δάχτυλο. Αν κάνει πτυχές, είναι έτοιμη.

Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, τη μεταφέρεις σε ένα καθαρό (κατά προτίμηση αποστειρωμένο) γυάλινο βάζο και τη φυλάς σε ξερό και δροσερό μέρος (μπορείς να την βάλεις και στα χαμηλά ράφια του ψυγείου).

Συμβουλή: Να φτιάχνεις μικρή ποσότητα μαρμελάδας κάθε φορά, ώστε να καταναλώνεται γρήγορα. Επειδή η σπιτική μαρμελάδα δεν έχει συντηρητικά, είναι πιο εύκολο να χαλάσει σε συντομότερο χρόνο από αυτή του εμπορίου.

bimag.gr

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Δωρεάν ψηφιακό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από το 2026 - 2027
Το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
Ζαχαράκη: Δωρεάν ψηφιακό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από το 2026 - 2027
Σχολείο
Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκαν οι σεισμικοί έλεγχοι – Άνοιξαν τα σχολεία
Οι αυτοψίες έδειξαν ότι τα σχολικά κτίρια είναι ασφαλή, ενώ τυχόν απαραίτητες εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία...
Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκαν οι σεισμικοί έλεγχοι – Άνοιξαν τα σχολεία
2ο Γυμνάσιο Πύργου
«Δεν επιτρέπουμε να στοιβαχτούν οι μαθητές σε όμορα σχολεία»: Ψήφισμα διαμαρτυρίας καθηγητών
«Δεν θα παραδώσουμε τη δημόσια εκπαίδευση σε ιδιώτες»: Καθηγητές Πύργου σε ψήφισμα διαμαρτυρίας
«Δεν επιτρέπουμε να στοιβαχτούν οι μαθητές σε όμορα σχολεία»: Ψήφισμα διαμαρτυρίας καθηγητών