Thumbnail
Πριν πέντε χρόνια έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα ως το το μεγαλύτερο site ημερήσιων προσφορών στον κόσμο

Το Groupon ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ελληνικό διαδίκτυο σημειώνοντας πως  «Κατόπιν διεξοδικής μελέτης της ελληνικής αγοράς, αποφασίσαμε να κλείσουμε την επιχείρησή μας στη χώρα με ισχύ από τις 24 Αυγούστου 2015», 

Η έλευση της πολλά υποσχόμενης Groupon στη χώρα μας συνέπεσε με την όξυνση της κρίσης στην αγορά, το 2010, την ίδια στιγμή που στην αγορά του ανερχόμενου, διεθνώς, κλάδου των ημερήσιων προσφορών, τα sites των ''κουπονάδικων'' αυξάνονταν με ταχύτατους ρυθμούς.

Το ίδιο και στην Ελλάδα: Η Groupon ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2010 την έλευσή της στην Ελλάδα, αποκτώντας μέσω του ευρωπαϊκού της οχήματος, της Citydeal, την ελληνική Deal4Real που είχε ιδρυθεί από μια μικρή τότε ομάδα συνεργατών με επικεφαλής τον Σπύρο Βλάχο, ιδρυτή του περιοδικού OZON. Σημειωτέον ότι η Citydeal είχε ιδρυθεί μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, το Νοέμβριο του 2009 και όταν ήλθε στην Ελλάδα ήδη λειτουργούσε σε 14 ευρωπαϊκές χώρες με προσωπικό 600 ατόμων. Η ίδια η Groupon, εισηγμένη σήμερα στο Nasdaq, είχε ιδρυθεί το Νοέμβριο του 2008 στο Σικάγο.

Το παράδειγμα της Groupon στην Ελλάδα ακολούθησαν ουκ ολίγες αντίστοιχες εταιρείες αυξάνοντας σημαντικά τον ανταγωνισμό και μειώνοντας τελικά τα προσδοκώμενα κέρδη για την ίδια την Groupon στη χώρα μας. Oπερ και εγένετο. Η Groupon Greece παρουσίαζε ζημιές τα τελευταία χρόνια, με τον τζίρο της να έχει μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ το 2014 σε σχέση με το 2012.

Το 2014 ήταν ζημιογόνο για την εταιρεία με τις ζημίες πρό φόρων να φθάνουν τα 856 χιλ. ευρώ από 528 χιλ. ευρώ το 2013. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφθασε το 2014 στο 1, 36 εκατ. ευρώ μειωμένος επίσης σε σχέση με το 1,74 εκατ. ευρώ του 2013. Το 2012 η εταιρεία επίσης παρουσίαζε ζημίες, χαμηλότερες ωστόσο στα 242 χιλ. ευρώ, ενώ ο τζίρος της διαμορφωνόταν στα 2,1 εκατ. ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Ασφάλεια στα σχολεία: Ευθύνη της Πολιτείας ή ζήτημα τύχης;
Πόσο ασφαλή είναι τα σχολεία που καθημερινά φιλοξενούν τα παιδιά μας; Πόσο αδιάφορη μπορεί να σταθεί μια Πολιτεία απέναντι στην ίδια τη ζωή;
Ασφάλεια στα σχολεία: Ευθύνη της Πολιτείας ή ζήτημα τύχης;
pirosvestiki-proslispeis-theseis ergasias.jpg
Δημόσιο: Λήγει η προθεσμία για 215 προσλήψεις – Θέσεις και χωρίς πτυχίο σε Δήμους και Πυροσβεστική
Μέχρι αύριο, Παρασκευή 23 Μαΐου 2025, παραμένουν ανοικτές οι αιτήσεις – Θέσεις για απόφοιτους Γυμνασίου και Λυκείου σε Θάσο, Καβάλα και στο...
Δημόσιο: Λήγει η προθεσμία για 215 προσλήψεις – Θέσεις και χωρίς πτυχίο σε Δήμους και Πυροσβεστική