Thumbnail
Μέσα σε 10 λεπτά

Υλικά συνταγής

 

100 γραμμ. λευκή σοκολάτα

100 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα

100 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος

150 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη

3 μεγάλα αυγά

150 γραμμ. ζάχαρη

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

κακάο για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταγόνες λευκής σοκολάτας. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος με ένα μαχαίρι. Βάζουμε τις δύο ψιλοκομμένες σοκολάτες (κουβερτούρα και γάλακτος) με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.

Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα 3 αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3΄-4΄ να πυκνώσουν και να κρεμώσουν καλά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος γάλακτος  και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε, πάντα ανακατεύοντας, τις λιωμένες σοκολάτες. Τέλος κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, διπλώνοντας το μείγμα. Ρίχνουμε και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε καλά μικρό τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄. Αφήνουμε για 15΄ να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κακάο.

 

Mερίδες: 6

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα