Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 ώρα στο Πρώτο Νεκροταφείο

Έφυγε από τη ζωή ο Ανταίος Χρυσοστομίδης, συγγραφέας, μεταφραστής και συνεργάτης της εφημερίδας Αυγή. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 ώρα στο Πρώτο Νεκροταφείο.

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης γεννήθηκε το 1952 στο Κάιρο της Αιγύπτου. Το 1969 φεύγει για σπουδές στην Ιταλία. Παίρνει το πτυχίο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρώμης το 1978. Δουλεύει στην Αθήνα ως αρχιτέκτονας μέχρι το 1982. Την ίδια περίοδο αρχίζει να μεταφράζει από την ιταλική γλώσσα, στην αρχή δοκίμια και στη συνέχεια λογοτεχνικά έργα. Το 1983 αρχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στο περιοδικό «Ένα». Στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντής σε διάφορα περιοδικά μαζικής κυκλοφορίας. Η δημοσιογραφική του ενασχόληση συνεχίστηκε μέχρι σήμερα στην εφημερίδα Αυγή, στην οποία υπέγραφε κάθε Κυριακή μια ολόκληρη σελίδα με τον τίτλο «Περιδιαβάζοντας».

Από το 1998 εργάστηκε ως διευθυντής του τμήματος Ξένης Λογοτεχνίας στις εκδόσεις «Καστανιώτη». Το 1999 δημοσίευσε μαζί με τον Αντόνιο Ταμπούκι το βιβλίο «Ένα πουκάμισο γεμάτο λεκέδες» ('Αγρα). Από το 2000 δίδασκε σε μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο ΕΚΕΜΕΛ πρακτική μετάφρασης. Το 2003 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Ξένης Λογοτεχνικής Μετάφρασης. Το 2004 το Ιταλικό Κράτος, τιμώντας τον για τις προσπάθειές του για την εξάπλωση της ιταλικής κουλτούρας, του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη Εργασίας.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλήνιες εξετάσεις μαθητές, υποψήφιοι
«Ψυχική στήριξη» με εκτροπή στα προσωπικά κινητά; Αντιδράσεις για την οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ εν μέσω Πανελλαδικών
Σχετικά με την οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ για τις τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης στους υποψηφίους Πανελλαδικών Πηγή: www.especial.gr
«Ψυχική στήριξη» με εκτροπή στα προσωπικά κινητά; Αντιδράσεις για την οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ εν μέσω Πανελλαδικών
astynomia (2)
Πτώση 25χρονης στον Πειραιά: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, εξετάζεται ο σύντροφός της
Τραγωδία στον Πειραιά: Προσήχθη ο σύντροφος της 25χρονης που έπεσε από τον 7ο όροφο – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Πτώση 25χρονης στον Πειραιά: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, εξετάζεται ο σύντροφός της