Thumbnail
Για τη Λαϊκή Τράπεζα

Τον Ανδρέα Βγενόπουλο και μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών που φέρονται να έχουν λάβει δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα πιθανόν με εικονικές εγγυήσεις κάλεσαν, σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριανός για να καταθέσουν ως ύποπτοι για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν προσήλθε και πήρε προθεσμία για τα τέλη Αυγούστου. 

Πρόκειται για μία σαφώς σημαντική εξέλιξη καθώς έως τώρα η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είχε δραστηριοποιηθεί στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου την οποία ο Βγενόπουλος διοικούσε όταν αυτή κατέρρευσε το 2013 και για την οποία οι κυπριακές Αρχές έχουν αποφανθεί πως χρησιμοποιούνταν για να "φορτώνονται" στην Κύπρο χρέη που δημιουργούνταν στον ελλαδικό χώρο.

Συνδέουν το Βγενόπουλο με το Ζολώτα

Παράλληλα, η Γενική Εισαγγελία Κύπρου εμφανίζεται να έχει στη διάθεσή της νέα στοιχεία που συνδέουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο με τον επιχειρηματία Μιχαήλ Ζολώτα. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που είχε πάρει δάνειο από τη Λαϊκή Τράπεζα επί Βγενόπουλου, ύψους 700 εκατ. ευρώ και τα οποία δεν αποπλήρωσε ποτέ. 

Οι πληροφορίες αυτές που προέρχονται από την έρευνα τόσο της κυπριακής όσο και της ελληνικής Αστυνομίας στο σπίτι και τις εταιρίες του Ζολώτα καθώς και από την ανάλυση των τραπεζικών του λογαριασμών, διαψεύδουν τον ίδιο τον Ανδρέα Βγενόπουλο που ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το Ζολώτα. Κι αυτό διότι τα νέα στοιχεία εμφανίζουν το Βγενόπουλο σχετιζόμενο με τις εταιρίες Ζολώτα.

Μάλιστα, μία από αυτές τις εταιρίες φέρεται να έχει δωροδοκήσει τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Κύπρου ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα των κυπριακών Αρχών, έχει δωροδοκηθεί προκειμένου να δώσει άδεια για τη μεταφορά των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας από την HSBC σε εταιρίες συμφερόντων Βγενόπουλου. 

Μετά από 3 χρόνια σιγής και με την Εισαγγελία Εφετών να έχει προκλητικά κλείσει το φάκελο, όπως γράφει το HOT DOC στο τεύχος 82, η ελληνική Δικαιοσύνη φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον Ανδρέα Βγενόπουλο για την υπόθεση της κατάρρευσης της Λαϊκής Τράπεζας.

Κουτί της Πανδώρας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

erasmus
Γέφυρες συμπερίληψης και πολιτισμού: Εκπαιδευτική εμπειρία Job Shadowing στην Κωνσταντινούπολη
Μια εμπειρία διαπολιτισμικής μάθησης και ανταλλαγής καλών πρακτικών για ένα πιο συμπεριληπτικό σχολείο
Γέφυρες συμπερίληψης και πολιτισμού: Εκπαιδευτική εμπειρία Job Shadowing στην Κωνσταντινούπολη
moro-baby-paidi-vrefos.jpg
Ηράκλειο: Νεογέννητο βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων – Η μητέρα φέρεται να το εγκατέλειψε μετά τον τοκετό
Ηράκλειο: Γυναίκα φέρεται να πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο απορριμμάτων
Ηράκλειο: Νεογέννητο βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων – Η μητέρα φέρεται να το εγκατέλειψε μετά τον τοκετό