Thumbnail
Οχυρωμένοι μέσα στα σπίτια τους που θα κατεδαφιστούν 50 νεαροί

Επεισόδια ανάμεσα στους εποίκους και την Ισραηλινή αστυνομία ξέσπασαν σήμερα στον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Ελ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι ταραχές ξέσπασαν όταν 50 νεαροί διαδηλωτές οχυρώθηκαν μέσα στα σπίτια τα οποία το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έχει πάρει απόφαση να κατεδαφίσει στις 30 Ιουλίου.

«Μονάδα μεθοριακών φρουρών έθεσε σήμερα υπό τον έλεγχό της τα σπίτια "Draïnof" (το όνομα του επιχειρηματία) ενόψει της κατεδάφισής τους την οποία διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτό έγινε για να αποτραπούν τυχόν βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο υπουργός Γεωργίας Ούρι Αριέλ, του εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος Εβραϊκή Εστία, δήλωσε σήμερα στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι «η αστυνομία θα έπρεπε να περιμένει το τέλος των νομικών συζητήσεων. Αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί είναι απαράδεκτο και ασυγχώρητο κατά τη γνώμη μου».

Οι αρχές του εβραϊκού οικισμού Μπέιτ Ελ ανακοίνωσαν ότι θα στραφούν στο Ανώτατο Δικαστήριο ώστε να αποτραπεί η κατεδάφιση των σπιτιών. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Το Διοικητικό Εφετείο δικαιώνει τους εκπαιδευτικούς 2020–2021
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο