Thumbnail
Τι λέει η Πυροσβεστική

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από 06.00 /17-07-2015 έως 06.00/18-07-2015 εκδηλώθηκαν 79 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές που έλαβαν κατ’ αρχήν διαστάσεις έχει ως εξής:

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές:

Α. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:50 χθες, σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.

Β. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:28 χθες, σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.

Γ. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:30 χθες, σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Στο συμβάν επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.

Δ. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:00 χθες, στη Ν. Αρτάκη στην Εύβοια. Στο συμβάν αυτή τη στιγμή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 Α/Φ. Επίσης θα μεταβούν μέσω Κύμης 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται στους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα Νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.

Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς:

1. Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

2. Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dikastiria
Revenge porn: 10.000 ευρώ αποζημίωση σε παρουσιαστή για διαρροή «ροζ» βίντεο
Δικαστήριο αναγνωρίζει ευθύνη παρουσιαστή για διαρροή προσωπικού βίντεο και επιδικάζει αποζημίωση 10.000 ευρώ στην πρώην σύντροφό του
Revenge porn: 10.000 ευρώ αποζημίωση σε παρουσιαστή για διαρροή «ροζ» βίντεο
μαθητές
Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώνουν τις φωνές τους στους δρόμους στις 6 Νοεμβρίου
Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Ο Σωκράτης» κατεβαίνουν ξανά στον δρόμο μαζί με τους μαθητές τους στις 6 Νοεμβρίου
Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώνουν τις φωνές τους στους δρόμους στις 6 Νοεμβρίου