Thumbnail
Τράπεζες

Την πρωτοβουλία της τράπεζας Πειραιώς να διαγράψει οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και να παγώσει τα κόκκινα δάνεια και τόκους, θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στα ΜΜΕ.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν από την οικονομική κρίση. Πρόκειται για την πρώτη τράπεζα που αναλαμβάνει μία τέτοιου είδους πρωτοβουλία, κρίνοντας πως οι συνθήκες το επιβάλουν. Πληροφορίες από τον τραπεζικό κλάδο άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και άλλες τράπεζες σε ανάλογες κινήσεις για τους οφειλέτες που έχουν αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν τα χρέη τους. Θα ανοίξει δηλαδή ένας κύκλος διαγραφής χρεών που θα συμβάλλει τόσο στην ανακούφιση φτωχών νοικοκυριών όσο και στην εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών.

Με την πρωτοβουλία αυτή η τράπεζα διαμορφώνει ένα πλέγμα διαγραφής και ρύθμισης οφειλών:

1. Διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες.

2. Παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του νόμου 4320/2015.

Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσονται οι δικαιούχοι του νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Δικαιούχοι είναι όσοι κατά νόμο έχουν οικογενειακό εισόδημα από 2.400 έως 6.000 ευρώ ετησίως (αναλόγως των μελών της εκάστοτε οικογένειας). Επιπλέον, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 90.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο μέλος και με ανώτατο ανά οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος του μαστού
Δραματική αύξηση καρκίνων του παχέος εντέρου σε παιδιά, έφηβους και νέους την τελευταία 20ετία
Oι ερευνητές υπολόγισαν τις τάσεις στα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου για άτομα ηλικίας 10-44 ετών από το 1999 ως το 2020
Δραματική αύξηση καρκίνων του παχέος εντέρου σε παιδιά, έφηβους και νέους την τελευταία 20ετία