Thumbnail
Bρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι επί του παρόντος αντιμετωπίζει τη συντριβή ως δυστύχημα. «Σε αυτή τη φάση, λέμε ότι είναι δυστύχημα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορούμε να πούμε τώρα. Ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν υποθέσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος της Germanwings Τόμας Βίνκελμαν μίλησε για το πώς εξελίχθηκε η τραγωδία: Το αεροπλάνο έφυγε από την Βαρκελώνη στις 10:01 το πρωί (τοπική ώρα) με προορισμό το Ντύσελντορφ.

«Στις 10:47 σταμάτησε το ταξίδι του και το ύψος στο οποίο βρισκόταν και ξεκίνησε μία καθοδική πορεία. Η πορεία αυτή διήρκεσε συνολικά οκτώ λεπτά. Η επικοινωνία ανάμεσα στο αεροπλάνο και στο γαλλικό πύργο ελέγχου σταμάτησε στις 10:53. Το αεροπλάνο τότε συνετρίβη» είπε ο εκπρόσωπος.

Φαίνεται πως μέσα σε λίγα λεπτά το αεροσκάφος έπεσε από τα 38.000 στα 6.000 πόδια. Τη στιγμή που διεκόπη η επικοινωνία, το αεροσκάφος βρισκόταν στα 6.000 πόδια.

«Δεν έχουμε καμία ξεκάθαρη ένδειξη γιατί ξεκίνησε η κάθοδος» είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να μην ξεκινήσει μία διαδικασία φημολογίας. «Πρέπει να βρούμε τι ακριβώς συνέβη το συντομότερο δυνατόν» είπε.

Κάνε εγγραφή στο newsletter στο Carrefour και κέρδισε 200€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα