Thumbnail
«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί»

Ξεχειλίζει το θράσος του εκπρόσωπου της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπ.Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. Ο Χανς Μίχελμπλαχ δηλώνει πως: «Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί» ενώ χαρακτηρίζει «άθλια» και «άμετρη» την κριτική που άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του '50» υποστηρίζει ο κ. Μίχελμπαχ για τις πολεμικές αποζημιώσεις, σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Handelsblatt», 

Ο κ. Παρασκευόπουλος είχε δηλώσει πως την η η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο παραμένει εκτελεστή

«Το χρόνο για την εκτέλεση αυτής της επίσπευσης αυτής της διαδικασίας, βεβαίως θα τον εξαρτήσω, ενόψει και της νομικής πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και των εθνικών του διαστάσεων, και από την πολιτική διαπραγμάτευση που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και από τη γνώμη της Βουλής», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ήσυχος: Έχουμε 400.000 αρχεία της Βέρμαχτ που αποδεικνύουν τις γερμανικές θηριωδίες

Πολύτιμα έγγραφα που αποδεικνύουν περίτρανα τις γερμανικές θηριωδίες κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και ενισχύουν τις ελληνικές διεκδικήσεις  αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Κώστας Ήσυχος.

Περίπου 400.000 είναι τα έγγραφα της Βέρμαχτ τα οποία θα διατεθούν την Τρίτη για την υποστήριξη του έργου της Επιτροπής.
Τα έγγραφα βρίσκονται εδώ και λίγους μήνες στα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης και προέρχονται από τις ΗΠΑ. Τα αρχεία θα είναι ανοιχτά σε όλα τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα, στα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία αλλά και σε κάθε πολίτη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας συμπλήρωσε πως  τα έγγραφα αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944
Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν
Παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές κατά την περίοδο 1941 – 1944
- Εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών
- Καταστροφές ιστορικών μνημείων.
- Καταστροφή υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμοι

Επισήμανε δε πως τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς είναι γερμανικά και άρα αποτελούν «ομολογία» ενοχής. 

Συμπλήρωσε στην Carrefour τα στοιχεία σου και κέρδισε δωροεπιταγή 200€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PARASTATIDIS
Παραστατίδης: «Καταλήξαμε να γίνονται τα υφιστάμενα κολλέγια πανεπιστήμια»
Στέφανος Παραστατίδης: «Όχι άλλες παλινωδίες στην Ανώτατη Εκπαίδευση – Ώρα για Εθνική Στρατηγική με Όραμα, Σχέδιο και Συνέπεια»
Παραστατίδης: «Καταλήξαμε να γίνονται τα υφιστάμενα κολλέγια πανεπιστήμια»
panellinies
Πανελλήνιες 2025: Νέα εγκύκλιος για τα μέτρα προστασίας των μαθητών από τον καύσωνα
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2025: Τα μέτρα προστασίας των μαθητών/μαθητριών από τον καύσωνα - Τι αναφέρει για τα δημοτικά σχολεία
Πανελλήνιες 2025: Νέα εγκύκλιος για τα μέτρα προστασίας των μαθητών από τον καύσωνα
panteio
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Ημερίδα «Όταν κυβερνούν οι αριθμοί: Εργασία, Δίκαιο, Δημοκρατία»
Tην Τετάρτη 28 Μαΐου 2025 η ημερίδα προς τιμήν του Alain Supiot: «Όταν κυβερνούν οι αριθμοί: Εργασία, Δίκαιο, Δημοκρατία»
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Ημερίδα «Όταν κυβερνούν οι αριθμοί: Εργασία, Δίκαιο, Δημοκρατία»