ΕΟΠΠΕΠ: Ανοιχτή πρόσκληση για βαθμολογητές και αναβαθμολογητές στις εξετάσεις πιστοποίησης ΣΑΕΚ

Κοινωνία 0

Πλαφόν στον δανεισμό των κομμάτων βάζει η κυβέρνηση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αλλαγή πλαισίου για τον δανεισμό

Τέλος στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση των κομμάτων από τις τράπεζες προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου: Οι δύο υπουργεί μιλούν για αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου, όσον αφορά στα δάνεια των κομμάτων.

«Στον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους εταίρους και τα θεσμικά όργανα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η περαιτέρω αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων με την καθιέρωση ανωτάτων επιπέδων δανεισμού από χρηματοπιστωτικά και άλλα ιδρύματα», υπογραμμίζει ο Π. Νικολούδης, προσθέτοντας ότι «η παράνομη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων συνιστά κρούσμα διαφθοράς και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται ανυποχώρητα».

«Προσανατολιζόμαστε - στο πλαίσιο μιας συνολικής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το καθεστώς των πολιτικών κομμάτων, από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία- στη μεταρρύθμιση του ισχύοντος για τον τραπεζικό δανεισμό των πολιτικών κομμάτων πλαισίου, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης των πολιτικών κομμάτων και της κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας τους», τονίζει με τη σειρά του ο Ν. Βούτσης σημειώνοντας ότι «το ζήτημα του τραπεζικού δανεισμού των πολιτικών κομμάτων είναι μείζον και συνδέεται ευθέως με την πάταξη της διαπλοκής και την ποιότητα της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Αξίζει να θυμηθούμε όμως πως διαμορφώνονταν τα χρέη των κομμάτων μέχρι το 2013:

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται υποχρεωτικά σε απόσυρση έως το 2028;

Νέο χριστουγεννιάτικο επίδομα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Υπουργείο Παιδείας: 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία